Lehtikuva/Roni Rekomaa

Ehdokkaiden vaalikeskustelut alkavat runsaan kuukauden kuluttua.

Presidentti Sauli Niinistön toisen kauden kampanja sai lentävän lähdön. Kansanliikkeen ehdokkaaksi lähtevälle Niinistölle kerättiin kesän aikana 156 000 kannattajakorttia. Ehdokkuuteen vaadittava määrä on 20 000.

– Onhan määrä mykistävä. Iso ja kaunis kiitos kaikille, jotka halusivat lähteä mukaan kansanliikkeeseen ja tukemaan Sauli Niinistöä toiselle presidenttikaudelle, toteaa valitsijayhdistyksen vaaliasiamies Heikki A. Ollila, entinen kokoomuksen kansanedustaja.

Ollilan mukaan näin suuri kannattajakorttien määrä kertoo siitä, että suomalaiset ovat lähteneet mukaan kansanliikkeeseen laajalla rintamalla.

– Meidän tavoitteemme oli luonnollisesti varmistaa vaadittavat 20 000 kannattajakorttia. Määrää tärkeämpää on se, että mahdollisimman moni suomalainen saa mahdollisuuden osallistua kansanliikkeeseen ja Sauli Niinistön tukemiseen niin halutessaan. Vaihtoehtona on ollut ilmoittautua mukaan myös internetissä, mutta toki viralliset kannattajakortit ovat keränneet alussa suurimman huomion, Ollila sanoo.

Korttien virallisesta tarkastuksesta ja laskusta vastaa Helsingin vaalipiirilautakunta, jolle kortit palautetaan myöhemmin syksyllä vaalipiirilautakunnan määrittelemänä ajankohtana. Nyt ilmoitetun kannattajakorttien määrän laskusta on vastannut Sauli Niinistön kansanliike.

Niinistö on ilmoittanut aloittavansa oman vaalikampanjansa Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivän jälkeen. Sitä ennen hän osallistuu kolmeen presidenttiehdokkaiden paneelikeskusteluun. Ne ovat Elinkeinoelämän valtuuskunnan keskustelu 30. lokakuuta, Paasikivi-seuran, YK-liiton ja UKK-seuran keskustelu 13.11. ja 27.11. järjestettävä Maanpuolustuskurssiyhdistyksen keskustelu.

Kaikkiaan vaalikeskusteluita on vahvistettu jo kymmenkunta kappaletta.