Yle Kuvapalvelu

Kohusarja uusitaan ensimmäistä kertaa 24 vuotta ensiesityksensä jälkeen.

Yleisradio uusii syyskuussa kulttimaineeseen nousseen Jouko Turkan poliisisarjan vuodelta 1993.

Turkan viisiosainen Kiimaiset poliisit jakoi kansaa heti ensi-iltansa jälkeen.

Televisiosarjasta nousi kova kohu ja jopa eduskunnassa pelättiin, että se pilaa Suomen ja poliisikunnan maineen. Kansanedustajat Sulo Aittoniemi (smp) ja Maunu Kohijoki (kok) tekivät asiasta kirjallisen kysymyksen.

Vuonna 1993 valmistunutta sarjaa ei ole koskaan uusittu televisiossa.

Sarjan kuvauksessa kerrottiin sen olevan ”kotimainen poliisisarja rangaistukseksi Suomen kansalle vierasmaalaisten poliisisarjojen palvonnasta.”

”Mikä yhdistäisi kurjaa kansaa paremmin kuin se, että saamme jotain yhteistä inhottavaa. Nyt meillä jälleen on: Jouko Turkka ja Kiimaiset poliisit”, kirjoitti kriitikko Jukka Kajava Helsingin Sanomissa.

ILMOITUS

Kiimaa ja kyyneleitä

Poliisisarjan päähenkilöinä ovat kolme poliisia: aviopari Marita (Merja Larivaara) ja Hessu Sutinen (Kai Lehtinen) sekä Maritan rakkauden kohde Oiva (Taisto Reimaluoto).

Sivuosissa nähdään vanhemman polven näyttelijälegendoita kuten Seela Sella, Leif Wager ja Helge Herala.

Päähenkilöt kohtaavat kolmiodraamaansa ohella muun muassa missejä, kurkkusyöpää sairastavan entisen tangokuninkaan, murhaajia ja kavaltajia. Kuolaa ja kyyneleitä valuu.

Vuonna 1993 valmistunutta sarjaa ei ole koskaan uusittu televisiossa ja ehkä siksi se onkin noussut erityisesti netissä jonkinasteiseksi kulttiklassikoksi, jota on toivottu usein uusintaan.

Kiimaiset poliisit, Raid ja muita suosittuja poliisi- ja rikosohjelmia julkaistaan 14. syyskuuta Yle Areenassa.