Lehtikuva/Vesa Moilanen

Tänään perhe- ja peruspalveluministerinä aloittava Annika Saarikko ei tuo sote-uudistuksen jatkovalmistelua parlamentaariseen valmisteluun.

Perhe- ja peruspalveluministerinä aloittava Annika Saarikko ilmoitti asiasta tänään iltapäivällä tiedotustilaisuudessa. Aiemmin tänään vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaati parlamentaarista valmistelua.

– Nykyisellä aikataululla sote-uudistus on astumassa voimaan vasta 2020, joten iso osa uudistuksen toimeenpanoa on siirtymässä seuraavalle hallitukselle. Näin ollen Sipilän hallituksella ei ole perusteita jatkaa uudistuksen valmistelua ilman parlamentaarista yhteistyötä, Li Andersson sanoi Porissa.

Vasemmistoliitto julkaisi oman tiekarttansa Saarikolle sote-valmistelun jatkoon.

Saarikko tulkitsee eri tavalla perustuslakivaliokunnan lausuntoa kuin valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie.

Saarikko vetäytyi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) selän taakse todeten tämän ottaneen jo kantaa, ettei soten jatko tule parlamentaariseen valmisteluun. Saarikko vetosi myös kireään aikatauluun: parlamentaariselle valmistelulle ei ole aikaa, jotta aikataulussa pysytään.

Saarikko tapaa suurten kaupunkien johtoa

Saarikolta kysyttiin tiedotustilaisuudessa kantaa myös suurten kaupunkien vaatimukseen, että ne voisivat tuottaa palveluja järjestämisvastuun siirtyessä maakuntien vastuulle.

ILMOITUS

Hän ilmoitti olevansa valmis keskustelemaan suurten kaupunkien kanssa, joiden ongelmien hän kertoi Turun kautta olevan tuttuja.

Saarikko tulkitsee eri tavalla perustuslakivaliokunnan lausuntoa kuin valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.).

Saarikko tulkitsee, että perustuslakivaliokunnan lausuntoon voi vastata lisäämällä perusteluja sille, miksi suuret kaupungit eivät saa oikeutta sote-palvelujen tuottamiseen.