Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Eduskunnassa käydään katkeraa riitaa hallitusratkaisusta ja perussuomalaisten perinnönjaosta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari haukkui eduskunnassa entiset puoluetoverinsa lyttyyn. Tiedonantokeskustelussa Huhtasaari kuvasi puolueensa hajoamista ja siitä loikanneiden jatkoa hallituksessa härskiksi näytelmäksi, ministereitä epärehellisiksi ja puhui loikkarihallituksesta.

”Hurskastelusta” hän syytti myös presidentti Sauli Niinistöä.

– Voi tätä kaksinaismoralismin määrää. Totuutta pitää vääristellä koko ajan, jotta saataisiin muita lyötyä.

Huhtasaaren mukaan perussuomalaisille tärkeitä asioita ei ilmeisesti ollut tarkoituskaan panna toimeen.

– Juha Sipilän alkuperäisen hallituksen turvapaikkapoliittisessa toimenpideohjelmassa lukee, että hallinto-oikeuden tekemästä kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittava henkilö ei jää valituksen käsittelyn ajaksi Suomeen, vaan hänet poistetaan maasta. Hallituksen maahanmuuttolinjaa lähdettiinkin muuttamaan heti, kun perussuomalaisista päästiin eroon.

ILMOITUS

Huhtasaari, kuten oppositio laajemminkin, väitti että kulisseissa oli jo pidempään juoniteltu operaatiota.

– Täällä kehitellään ihmeellisiä mielikuvitustarinoita, salaliittoteorioita, joilla ei ole mitään perusteita, pääministeri Sipilä vastasi väitteisiin.

Ministerit rehellisiä?

Huhtasaari vetosi perustuslakiin, jonka mukaan ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja Suomen kansalaisia. Jo viikko ennen perussuomalaisten puoluekokousta uutisoitiin hallituslähteistä saaduista tiedoista, että parlamentaarisesta vaihtamisesta oli jo sovittu ennen puoluekokousta.

– Tämä ei ollut rehellistä toimintaa ministereiltä. Meillä on nyt Suomi 100 -vuonna ensimmäistä kertaa loikkarihallitus. Jos poliittiset kollegat eivät voi luottaa hallituksen ministereihin, niin miten sitten kansa? Edellä olevan perusteella perussuomalaisten eduskuntaryhmä esittää, ettei hallitus nauti eduskunnan luottamusta.

Entisille puoluetovereilleen hän toivotti mukavaa hallitustaivalta ”Sipilän ja Orpon peukalon alla”.

– Muistakaa totella kiltisti, niin kiiltävä musta auto odottaa huomennakin.

Uusi vaihtoehto -ryhmän ministeri Sampo Terho katsoi Huhtasaaren puheenvuoron vahvistaneen, että päätös loikkauksesta oli oikea.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!