Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

”Eilen näytti arvojohtamiselta, tänään opportunismilta.”

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan hallituskriisin lopputulos on Suomen kannalta kamala. 20 perussuomalaisten kansanedustajaa perusti uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto. He ovat valmiita hallitusyhteistyöhön kokoomuksen ja keskustan kanssa, Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelman pohjalta.

”Jos Sipilä kasaa hallitusta tämän uuden ryhmän avulla, jatkuu hallitusyhteistyö nykyisellään eriarvoisuutta kasvattavalla sekä julkisten palveluiden markkinaehtoistamiseen perustavalla linjalla. Sen lisäksi Suomeen syntyy uusi äärioikealle sijoittuva puolueryhmä, josta automaattisesti tulee opposition toiseksi suurin, ja joka saa ison määrän taloudellisia resursseja käyttöönsä”, Andersson kommentoi Facebookissa.

Hänen mukaansa Sipilä ja Petteri Orpo pyrkivät vapauttamaan Timo Soinin vastuusta Jussi Halla-ahon politiikasta puhumalla ”uudesta puolueesta”.

”Tosiasiassa Halla-aho ja halla-aholaiset ovat koko ajan olleet osa perussuomalaisia. He ovat olleet osa sitä samaa puoluetta, jonka kanssa Orpo ja Sipilä mukisematta ovat tehneet hallitusyhteistyötä tähän asti. Soini on tietoisesti antanut halla-aholaisten vapaasti käyttää perussuomalaisia oman agendansa ajamiseksi. Nyt Sipilä voi kuitenkin käyttää tätä uutta tilannetta muodostaakseen enemmistöhallituksen uuden ryhmän kanssa.”

Andersson kiteyttää, että mikä eilen näytti Sipilän ja Orpon vahvalta arvojohtamiselta, näyttää tänään puhtaasti opportunismilta.