Lehtikuva/Mikko Stig

Uusi yritetään muodostaa yhdessä RKP:n ja kristillisten kanssa.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kolmen puolueen hallitus kaatuu. Hän ilmoitti asiasta samaan aikaan kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon kanssa Twitterissä hieman kello 14:n jälkeen:

”Keskustelut käyty. Yhteinen esityksemme Kesk./Kok. eduskuntaryhmille: ei edellytyksiä jatkaa yhteistyötä Halla-ahon johtaman PS:n kanssa.”

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät pitävät ylimääräiset kokoukset illalla. Myös perussuomalaisten johto on tänään koolla.

Kolmen hallituspuolueen johtajat tapasivat aamupäivällä kello 10. Perussuomalaisten Jussi Halla-aho poistui Kesärannasta pari tuntia myöhemmin.

Keskusta ja kokoomus yrittänevät nyt koota uuden hallituksen, jossa perussuomalaisten tilalle tulevat RKP ja kristillisdemokraatit. Tällä neljän puolueen hallituksella olisi kuitenkin vain 101 paikkaa eduskunnassa ja enemmistö katoaisi kokonaan, jos oman puolueensa perustanut Paavo Väyrynen palaa europarlamentista eduskuntaan.

Vasemmistoliitto on vaatinut perussuomalaisten valintojen takia uusia vaaleja.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!