Monet nykyiset ministerimme ja kansanedustajammekin ovat television välityksellä ruvenneet käyttämään uhka-sanaa, kun kysymyksessä on itänaapurimme Venäjä. ”Uhka” on negatiivinen ilmaisu, joka ei aivan sisällä viha-sanan tunnetta.

Maamme porvaristo syyllistyi itsenäisyytemme alkuvuosikymmeninä käyttämään vihapuheita erittäin röyhkeästi silloista Neuvostoliittoa vastaan. Suomalaisia manipuloitiin ”ryssävihaan”, jotta saatiin kansamme myötätunto porvaristomme ulkopolitiikalle. Se vei maamme natsi-Saksan kelkkaan ja suuriin kärsimyksiin.

Mielestäni meidän suomalaisten ei kannata toistaa virheitä, joita porvaristomme teki, vaan pitää pienenä sisukkaana kansana pyrkiä luomaan ystävälliset suhteet kaikkiin maihin. Rakentakaamme rauhaa ja toimikaamme aseistariisunnan puolesta! Auttakaamme entisiä siirtomaita, joita uuskolonialismi edelleen riistää, pääsemään eteenpäin. Älkäämme tuhlatko euroa aseisiin, ammuksiin ja erilaisiin sotakoneisiin.

Kasvattakaamme tulevat sukupolvet rauhan puolustajiksi, jotka eivät käytä vihapuheita!

Ahti Matinlassi
Kemi

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!