Kuopiolainen varakansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Marjaana Mikkonen eroaa perussuomalaisista ja siirtyy vasemmistoliiton valtuustoryhmään kaupunginvaltuustossa.

Mikkonen on ilmoittanut myös liittyvänsä vasemmistoliittoon, Kuopion-kunnallisjärjestöstä kerrotaan Kansan Uutisille. Hän sai viime eduskuntavaaleissa 4 700 ääntä ja oli Savo-Karjalan vaalipiirin perussuomalaisten ensimmäinen varaedustaja.

– Olen lähtenyt mukaan politiikkaan koska haluan tehdä työtä maamme vähäosaisten ihmisten asioiden parantamiseksi. Olen luullut, että se on mahdollista tehdä perussuomalaisissa, mutta olen ollut väärässä, Mikkonen sanoo tiedotteessaan.

Mikkonen kertoo haluavansa puolustaa lapsiperheiden, opiskelijoiden, työttömien, vanhusten, pienituloisten, pieneläkeläisten ja pienyrittäjien asioita.

– Koen, että en voi tehdä arvojeni ja aatteideni mukaista politiikkaa perussuomalaiset-puolueessa. Heidän ja minun arvomaailma eivät kohtaa. En voi kääntää arvojeni ja aatteideni takkia. Enkä voi hyväksyä hallituksemme leikkauspolitiikkaa, Mikkonen sanoo.

Hän aikoo jatkaa politiikassa myös maakunta -ja valtakunnan tasolla.