Suomen tunnetuin saimaannorppa nähtiin livekamerassa aikaisin torstaiaamuna.

Viime keväänä suomalaiset hurmannut Pullervo-norppa on tehnyt paluun Norppaliveen.

Pullervo ui kameran ohi kahteen kertaan aamukuudelta ja kiipesi lopulta hetkeksi aikaa rantakivelle pötköttelemään. Muutaman minuutin lepäilyn jälkeen se poistui näyttävästi paikalta.

Pullervon tunnisti videokuvan perusteella Itä-Suomen yliopiston norppatutkija Meeri Koivuniemi. Koivuniemi työskentelee hankkeessa, jossa tavoitteena on tunnistaa mahdollisimman monta saimaannorppaa niiden yksilöllisten turkkikuvioiden perusteella.

Pullervo nousi kansansuosikiksi viime keväänä, kun se köllötteli pitkiä aikoja WWF:n livekameran rentona tähtenä. Aiemmin koodinimellä Phs106 tunnettu Pullervo sai nimensä yleisökilpailun perusteella. Pullervo valikoitui voittajaksi yli 6 000 nimiehdotuksen joukosta.

Norppalivessä koettiin viime toukokuussa monenlaista: rapsuttelua, vilauttelua, kahden norpan yhteisesiintyminen, västäräkin ja Pullervon kaksintaistelu sekä yöllinen saukon vierailu.

ILMOITUS

WWF:n Norppaliven tarkoitus on lisätä ihmisten tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä.

Kaikki halukkaat voivat osallistua Norppaliveen tykkäämällä, jakamalla, kommentoimalla – tai yksinkertaisesti vain katselemalla ja nauttimalla.

Livelähetys on katsottavissa osoitteessa wwf.fi/norppalive.

Tunnistettuihin norppiin voi käydä tutustumassa osoitteessa http://norppagalleria.wwf.fi/.