Hanna-Kaisa Siimes

– Jäsenet edellä mennään. Jokaisella on yksi ääni ja oikeus omaan mielipiteeseen, kiteyttää Paperiliiton vasemmistoryhmän uusi vetäjä Sami Laakso ryhmän ay-politiikan lähtökohtia.

Paperiliiton liittokokouksen alla kokoontunut vasemmistoryhmä valitsi uudeksi vetäjäkseen Sami Laakson, joka on toiminut vuodesta 2011 liiton työehtosihteerinä. Sitä ennen hän oli lähes 10 vuotta Mondi Lohja Oy:n (ent. Lohjan paperi) pääluottamusmies. Laakso seuraa tehtävässä liiton sihteeriä Timo Bymania, joka siirtyy eläkkeelle.

Vasemmistoryhmä päätyi esittämään Laaksoa myös Paperiliiton työttömyyskassan hallituksen puheenjohtajaksi ja liiton sihteeriksi. Edellisen valinnan tekee liittokokouksen yhteydessä pidettävä työttömyyskassan edustajisto ja jälkimmäisen valinnan liittokokouksen jälkeen kokoontuva uusi liittohallitus.

Laakso kuvailee vasemmistoryhmää määrätietoiseksi porukaksi, jossa kannustetaan tuomaan oma mielipide esiin ja myös äänestämään sen mukaisesti. Tämä näkyi hänen mukaansa myös taannoisessa fuusioratkaisussa, josta keskusteltiin aktiivisesti ennen kuin ryhmän enemmistö päätyi lopulta kielteiselle kannalle.

Työajan kiky-pidennys on herättänyt suuttumusta jäsenistössä.

Kunnon siivu kakusta

Nyt Paperiliitolla on edessä liittokohtaiset työehtosopimusneuvottelut. Laakson mielestä neuvotteluasetelmat ovat vahvalle vientialan ammattiliitolle hyvät siitäkin huolimatta että alalla koettu rakennemuutos on leikannut Paperiliiton jäsenmäärää noin puolella viimeisten kymmenen vuoden aikana.

ILMOITUS

– Palkankorotukset ovat nyt jäsenten mielessä, sillä metsäteollisuudella on mennyt hyvin monta vuotta. Tulokset ovat olleet järkyttävän hyviä, mutta palkankorotukset, johtuen kaiken maailman raameista, tykasta (työllisyys- ja kasvusopimus) ja kikystä (kilpailukykysopimus), ovat olleet todella pieniä. Jaettava kakku on kasvanut, mutta meidän oma siivu ei ole kasvanut, Laakso sanoo.

Työnantajapuoli hakee neuvotteluissa Laakson arvion mukaan työehtosopimukseen muutoksia kohtiin, jotka ovat olleet voimassa vain Paperiliiton sopimuksissa. Tällaisia ovat alan palkkausjärjestelmä ja ulkopuolisen työvoiman käytön rajoitukset sekä työaikamääräykset.

– Kikyn 24 tunnin työajan pidennys on herättänyt suuttumusta jäsenistössä. Työnantajalla näyttää olevan ajatus, että työaikaa pitäisi pidentää vielä tästäkin, Laakso sanoo.

Sellu-, pahvi- ja kartonkituotannossa menee Laakson mukaan nyt erittäin hyvin. Ongelmana on painopaperin kysynnän väheneminen.

Jos paperin kulutuksen lasku jatkuu ja sen vaikutukset näkyvät työvoimavaltaisissa paperitehtaissa, kehitys voi nostaa uudestaan kysymyksen fuusiostakin.

Laakso uskoo kuitenkin, että alkanut neljän vuoden liittokokouskausi mennään itsenäisenä liittona. Jos fuusiokeskusteluun palataan, hän toivoo, että asian hyvät ja huonot puolet selvitetään avoimesti jäsenistön kanssa.

SAK hakee rooliaan

SAK:n tuleva rooli on yhä auki.

– Keskusjärjestön tehtävänä on jatkossa pitää SAK-lainen perhe kasassa, Laakso pohtii ja muistuttaa, etteivät yksittäiset liitot pysty vaikuttamaan lainsäädäntöön.

SAK:n tehtävä korostuu hänen mukaansa varsinkin silloin kun maassa on hallitus, joka potkii ay-liikettä mennen tullen.

– Nyt pitäisi olla keskinäistä solidaarisuutta, Laakso sanoo.