Jarmo Lintunen

Kansan Uutisten aamupäivällä julkaisema uutinen entisen kansanedustajan Outi Ojalan kuolemasta ensin pysäytti ja sitten nopeasti kirvoitti ystävät ja työtoverit muistelemaan hänen persoonaansa.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoitti Facebookissa Outin olleen puoluetoveri ja työtoveri, Toveri isolla T:llä.

”Olen saanut niin monet neuvot, ohjeet ja myös nuhteet Outilta. Joitain Outin neuvoja olen noudattanut. En ole esimerkiksi pitänyt televisiokeskusteluissa pikkutakin alla t-paitaa vaan ranteet on peittänyt aina kauluspaita.”

Outi Ojalan europarlamentaarikkona järjestämässä Eurokoulussa Arhinmäki sai kokea hänen temperamenttiaan:

”Olimme Eurokoulun kanssa Brysselissä koulutukseen kuuluneella opetusjaksolla. Outi oli järjestänyt kaikille oppilaille illallisen. Mä jätin sen kuitenkin väliin, koska menin katsomaan Anderlechtin UEFA-cupin peliä. Kun tulin pelin jälkeen illallisravintolaan, oli Outi tulta täynnä.”

ILMOITUS

”Outin kaltaiseksi”

Vasemmistonaisten puheenjohtaja Saila Ruuth kirjoittaa olleensa aiemmin keväällä tehyläisten kanssa risteilemässä.

Ilkka Pernu erinomaisesti kuvaili Outin taitoa poliitikkona ja ay-toimijana. Outin kykyä ottaa aloite ja keskustelu haltuun. Ilkka kertoi, kuinka pohjaesityksen esittelyn jälkeen Outi otti ensimmäisen puheenvuoron, esitti analyysin menneestä ja tästä hetkestä sekä ennen kaikkea teki linjauksen tulevaan. Outin puheenvuoron jälkeen kukaan ei puhunut pohjaesityksestä vaan keskustelu käytiin Outin puheenvuorosta ja linjauksesta.”

”Ei voi kuin yrittää kehittyä ja kasvaa Outin kaltaiseksi laaja-alaisesti osaavaksi, voimakkaaksi ihmiseksi sekä väsymättömäksi tekijäksi. Ja jatkaa Outin mittavaa työtä.”

Rummunlyöjä poissa

”Outi Ojala jätti jälkeensä rauhan ja rakkauden jäljen, jota meidän on kannettava ilolla ja ylpeydellä, sisulla ja sydämellä”, kirjoitti europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Martti Korhonen siteerasi Martin Luther Kingiä, joka vastasi, kun häneltä kysyttiin miten hän haluaisi itseään kuvata jälkeenjääneille.

”Vapaasti lainaten. Sanokaa, että oli rummunlyöjä. Hän löi rumpua oikeudenmukaisuuden puolesta. Hän löi rumpua tasa-arvon puolesta. Hän löi rumpua solidaarisuuden puolesta. Saman haluan sanoa Outi Ojalasta. Rummunlyöjä on pois.”

”Suomi menetti tinkimättömän yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustajan”, twiittasi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.