– Hiljaisuudessa ääni kuuluu pitkälle, uusi kunnanvaltuutettu Marko Pekkarinen kuvaa vasemmistoliiton menestystä Sauvossa Varsinais-Suomessa.

Sauvossa vaalikampanjointia ei yleensä ole huomannut katukuvassa tai muuallakaan.

– Me sen sijaan oltiin liikkeellä. Kampanjoinnin vaikutusta kuvaa sekin, että meidän kannatus nousi vaalipäivänä yli yhdeksään prosenttiin.

Lastenkodin ohjaajana töitä tekevä Pekkarinen arvelee, että pienillä paikkakunnilla menestys on paljon kiinni henkilöistä.

– Mutta myös vasemmistolaisuudelle on tilausta. Meillä oli selkeät tavoitteet, terveyskeskusmaksun poistaminen ja hyvä hoito.

ILMOITUS

Vasemmisto nousi kevään vaaleissa Sauvossa nollasta 8,5 prosenttiin. Vuoden 2012 kuntavaaleissa ei ollut ehdokkaita lainkaan, mutta nyt saatiin kasaan neljän ehdokkaan lista ja siitä valtuustoon päätyi kaksi. Toinen läpimenijä oli NC-koneistaja Pertti Niemelä.

– Olimme varmoja, että ainakin yksi menee läpi, koska jo eduskuntavaaleissa täällä annettiin vasemmistoliitolle 97 ääntä, Pekkarinen kertoo.

– Viimeisellä kampanjaviikolla alkoi sitten tulla kannustusta niin oudoiltakin ihmisiltä, että mietin, että kyllä me kaksi paikkaa otamme.

Eduskuntavaalikannatuksen päälle tuli nelisenkymmentä ääntä.

Sauvon vasemmisto alkoi toimia vasta kaksi vuotta sitten.

– Silloin meitä ihmeteltiin, että mitä me keskellä keskustahegemoniaa aiomme. Enää ei ole ihmetelty.

Pekkarinen kiittää myös pääministeri Juha Sipilän hallitusta omasta vaalimenestyksestään.

– Kun hallitus vyörytti, paha olo kasvoi ja tuntui, että on sanottavaa. Nyt mennään politiikan ehdoilla, ja taatusti jatkan seuraavissa vaaleissa.

Hän kiittää myös vasemmistoliiton valtakunnallista kampanjaa.

– On todella hienoa, että tullaan fakta edellä. Vasemmistoliiton edustajat ja kannattajat ovat ehkä yhteiskunnallisesti valveutuneimpia.