Lehtikuva/Sari Gustafsson

”Missään maailmassa minulle ei ole sanottu niin voimakkaasti ´karibu` (tervetuloa), kuin siellä.”

Suomesta rasismin takia lähteväOulunkylän seurakunnan pappi Marjaana Toiviainen kertoi aamulla Facebookissa vetäytyvänsä mediasta, kaikista haastatteluista, kaikkien yhteydenottojen ääreltä, ”jotta voin tehdä rakasta työtäni rauhassa”.

”Minulla on aina ollut, ja nytkin on, työnantajani täysi tuki. Toivon, että sinullakin elämässäsi on tukea aina, kun sitä tarvitset”, hän kirjoitti.

Toiviainen on aiemmin kertonut lähtevänsä Suomesta Tansaniaan. Perjantaina hän perusteli, miksi juuri sinne.

”Missään maailmassa minulle ei ole sanottu niin voimakkaasti ´karibu´ (tervetuloa), kuin siellä. Maassa, joka painii talousvaikeuksissa, jota on köyhdytetty, jossa elinolosuhteet ovat usein haastavat. Silti minulle on siellä aina sanottu ´karibu´. Siellä ihminen on mahdollisuus, ei lähtökohtaisesti uhka tai asia, joka sivuutetaan huomaamatta.”

Toiviainen jatkaa, että Tansaniassa toivotetaan siunausta, kun lähdetään kotiin, muslimit ja kristityt ovat eläneet valtavan kauan keskenään ilman sotaa, köyhä antaa rikkaalle omastaan.

”Siellä taistellaan sen puolesta, että elämä voittaisi kuoleman, vaikka kuolema on tosi vahva. Se kertoo siitä, että vielä ei ihmisyys ole maailmasta kuollut.”