Jussi Joentausta

Puhujina Sanna Marin ja Veli-Matti Kuntonen.

Poliittisen vasemmiston ja ammatillisen työväenliikkeen yhteinen vappujuhla Helsingissä järjestetään 1.5. Kansalaistorilla, Musiikkitalon ja Kiasman kupeessa.

Vappukulkue järjestäytyy Hakaniemen torilla kello 10 ja lähtee kello 11 Pitkänsillan yli keskustaan ja sieltä Kansalaistorille.

Juhlapuhujina toimivat SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin ja Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen. Musiikista vastaavat mm. Kitkerät Neitsyet sekä M.A. Numminen & Pedro Hietanen.

Helsingin työväen ja vasemmiston vappujuhla järjestetään tänä vuonna jo 24. kerran SAK:n Pääkaupunkiseudun paikallisjärjestön, TUL:n Suur-Helsingin piirin, Helsingin Sosialidemokraattien ja Helsingin Vasemmistoliiton yhteisvoimin. Järjestelyissä ovat mukana myös Helsingin Demarinuoret ja Helsingin Vasemmistonuoret.

Kulkueeseen ovat tervetulleita kaikki, jotka jakavat vasemmiston ja työväenliikkeen arvot tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta. Kulkueen järjestäjät edellyttävät kulkueeseen osallistuvilta, että muita kulkueeseen osallistuvia kunnioitetaan eikä esimerkiksi kulkueessa kannettavissa banderolleissa tai plakaateissa käytetä asiatonta kieltä. Mahdollisen oman ryhmän tai ns. blokin tunnukset voivat olla esillä.

Kansalaistorilla on jo kello 10 lapsille pomppulinna ja Halisko-liikuntarata. Kello 11 esiintyvät Gommi & Pommi.

Kansanjuhlan jälkeen vappu jatkuu HTY:n Paasitornin juhlasalissa kello 15, missä työväenlauluja laulattavat Sauli Malinen ja Liiton laulajat.