All Over Press/REX

Florida on pahiten ilmastonmuutoksen uhkaamia osavaltioita Yhdysvalloissa.

Presidentti Donald Trumpin floridalainen kartano Mar-a-Lago on ensimmäisten joukossa uppoamassa, jos merenpinta ilmastonmuutoksen seurauksena nousee. Näin todettiin Yhdysvaltain senaatin viime viikolla järjestämässä kuulemisessa.

Yhdysvaltain valtameri- ja ilmastovirasto NOAA:n laskujen mukaan Mar-a-Lago jää osittain veden alle, jos merenpinta nousee kolme jalkaa (91 cm).

Tiedelehti Naturessa äskettäin julkaistun artikkelin mukaan merenpinta voi nousta jopa kuusi jalkaa vuoteen 2100 mennessä, mikäli Antarktiksen jäät alkavat sulaa.

Siinä tapauksessa hukkuisi myös muita Trumpin floridalaisia omistuksia, kuten Doralin golfkenttä. Samalla uppoaisi kaksi miljoonaa asuntoa.

Vuonna 2012 Sandy-hurrikaani nosti veden useisiin taloihin Mar-a-Lagon lähellä Palm Beachin piirikunnassa.

ILMOITUS

Vaalikampanjansa aikana Trump sanoi, että ilmastonmuutos on ”kiinalaisten keksimä huijaus”. Keväällä hän kuitenkin sanoi haastattelussa, että ihmisen toiminnalla saattaa olla ”joku yhteys” ilmastonmuutokseen.

Kannan lieveneminen ei paljon auta, kun Trump on päästänyt pahimmat ilmastoskeptikot huseeraamaan hallinnossaan.

Ilmastonmuutoksen Floridalle aiheuttaman uhkan ironiaan kiinnitettiin huomiota myös silloin, kun George W. Bush vuonna 2000 löi (korkeimman oikeuden suosiollisella avustuksella) Al Goren Floridan äänillä.