Yle Kuvapalvelu

Saksalaisessa tv-filmissä Päättymätön painajainen (Operation Zucker, 2012) mennään asiaan heti, ja tuo asia on hätkähdyttävä.

Elokuvassa paneudutaan hyvin aidontuntuisesti Berliinissä rehottavaan lapsikauppaan ja -prostituutioon.

Päähenkilöetsivät (Nadja Uhl ja Anatole Taubman) pääsevät luotettavan tietolähteen avulla laajamittaisen pedofiilirenkaan jäljille. Oman turvallisuutensa puolesta pelkäävällä lähteellä on tylyä kerrottavaa asian laajuudesta: pedofiilit verkostoituvat yhteiskunnan huipulle asti, heillä on toiminnassaan ovelat koodit ja ennen kaikkea vaikutusvaltaa.

Ei uskoisi, että ollaan oikeusvaltiossa.

Tästä saadaan selkeää näyttöä, kun ringin jäseniksi paljastuvat korkea-arvoinen tuomari ja tunnettu poliitikko, keski-ikäisiä miehiä molemmat. Poliisin ja heidän kanssaan liittoutuvan syyttäjän (Senta Berger) tutkimusprosessi vaikeutuu oleellisesti juuri epäiltyjen yhteiskunnallisen vaikutusvallan takia. Ei uskoisi, että ollaan oikeusvaltiossa.

Ilmiön sosiaalinen tausta lasten osalta kuvataan jokseenkin odotusten mukaisesti. Fee (Paraschiva Dragus) on kymmenvuotias tyttö ja Bran (Adrian Ernst) muutaman vuoden vanhempi poika, molemmat köyhistä oloista Romaniasta. Heidät huutokaupataan seksiorjiksi kyynisen hämäyksen turvin.

ILMOITUS

Kuvaavasti poliisin lähde puhuu isosta bisneksestä ja toteaa, että Berliinissä ovat pikkupoikien isoimmat markkinat. Tältä pohjalta tiivistunnelmainen ja sananmukaisesti kylmäävän päätöksen saava psykologinen jännitysdraama kertoo kenties vastenmielisimmän luvun markkinoiden mahdista aikamme Euroopassa. Philip Kochin käsikirjoitus perustuu Gabriela Sperlin ja Rolf Basedowin alkuperäisideaan.

Päättymätön painajainen. TV1 tiistaina 28.2. klo 21.30. Areena 14 päivää.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!