Pertti Nisonen/Helsingin kaupunki

”Olen asettunut alunperinkin ehdolle sen vuoksi, että haluan puolustaa köyhiä ja syrjäytettyjä ja tuoda heidän äänensä päätöksentekoon. Vasemmistoliitto on se puolue, joka näiden asioiden puolesta oikeasti taistelee.”

Edellisissä kuntavaaleissa Helsingissä perussuomalaisten listoilta yli 800 äänellä valittu kaupunginvaltuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen René Hursti lähtee nyt vaaleihin vasemmistoliiton sitoutumattomana ehdokkaana. Helsingin Vasemmistoliiton piirihallitus on vahvistanut Hurstin ehdokkuuden. Päätökseen vaikutti hänen toimintansa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta, muun muassa asunnottomien ja vähävaraisten tilanteen parantamiseksi.

René Hursti erosi perussuomalaisten valtuustoryhmästä omaksi ryhmäkseen syyskuussa 2015 petyttyään puolueensa hallituksessa harjoittamaan leikkauspolitiikkaan.

– Puolue ei pitänyt kiinni sosiaalisesta tasa-arvosta. On tehty hirveitä leikkauksia ja keskitytty pistämään rajat kiinni. En myöskään pidä siitä, että on pyörretty kaikki kansalle annetut lupaukset, hän sanoo.

Tämän valtuustokauden loppuun Hursti aikoo jatkaa omana ryhmänään.

– Koen, että äänestäjiäni kohtaan tämä on reilua. Vaaleissa, kun olen ehdolla Vasemmiston riveissä, voivat äänestäjät sitten arvioida työtäni valtuutettuna.

ILMOITUS

”Vasemmistoliitto köyhien ja syrjäytettyjen puolelle”

Allekirjoittaessaan ehdokassuostumuksen kaikki Vasemmiston ehdokkaat sitoutuvat toiminnassaan vastustamaan väkivaltaa ja puolustamaan ihmisten välistä tasa-arvoa sekä sanoutuvat irti kaikesta rasismista.

Kunnioitan vasemmistoliiton perusarvoja, kertoo Hursti.

– Olen asettunut alunperinkin ehdolle sen vuoksi, että haluan puolustaa köyhiä ja syrjäytettyjä ja tuoda heidän äänensä päätöksentekoon. Kun olen seurannut valtuustossa ja eduskunnassa vasemmistoliiton työtä, se on se puolue, joka näiden asioiden puolesta oikeasti taistelee. Olemme äänestäneet jo pitkään valtuustossa hyvin samalla tavalla.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Joonas Leppänen toivottaa Hurstin tervetulleeksi Vasemmiston listoille.

– Köyhyyteen ja syrjäytymiseen liittyviä kysymyksiä ei voi painottaa tänä päivänä liikaa. Olemme työskennelleet Renen kanssa yhdessä sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Arvostan Renen vahvaa kokemusta ja toimintaa yhteiskunnan vähäosaisten, laitoksista vapautuvien sekä päihde- ja mielenterveysongelmaisten parissa.