Jarmo Lintunen

”Ainoa puolueen nykyisistä poliitikoista, jolla on kokemusta myös hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan työstä.”

Uudenmaan Vasemmistoliitto esittää, että puolue valitsee presidenttiehdokkaakseen kansanedustaja Paavo Arhinmäen.

– Päätös asiasta on hyvä tehdä jo maaliskuussa kokoontuvassa puoluevaltuustossa. Itse vaali on jo alkuvuodesta 2018, muistuttaa Uudenmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuutettu Antero Eerola.

Järjestö perustelee ehdokkaan asettamista vasemmistoliiton kuntavaalityön tukemisella, sillä se lisää puolueen näkyvyyttä. Mikäli puolueella ei ole omaa presidenttiehdokasta, se putoaa pois keskeisestä poliittisesta julkisuudesta, joka presidentinvaaleihin liittyy.

Piirijärjestön mielestä nykyinen, kiristynyt turvallisuuspoliittinen ilmapiiri tilanne vaatii vasemmistolaisia vastauksia ja vaihtoehtoja.

– Vasemmiston pitää puolustaa Suomen sotilaallista liittoumattomuutta, varustelun ja konfliktien kierteen katkaisemista, Itämeren ja koko Euroopan vakautta, globaalia oikeudenmukaisuutta sekä aktiivista ja laaja-alaista kehitysyhteistyötä, Eerola linjaa.

Piirijärjestön mielestä Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja ministeri Paavo Arhinmäki täyttäisi parhaiten ehdokkaan mitat. Hänellä on takanaan jo yksi menestyksellinen presidenttikampanja vuodelta 2012. Lisäksi hän on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen sekä puolueen nykyisistä poliitikoista ainoa, jolla on kokemusta myös hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan työstä.