Kansan Uutisten toimittaja kysyi pääministeriltä tämän yhteyksistä Terrafamen alihankkijoihin päivää ennen kuin valtioneuvosto päätti lisäpääomittaa kaivosyhtiötä. Julkaisemme sähköpostiviestin, josta on poistettu yhteystiedot kuten sähköpostiosoitteet.Valtioneuvoston viestintäjohtaja vastasi viestiin muutamaa minuuttia ennen Terrafamen lisäpääomittamisesta päättäneen valtioneuvoston istunnon alkua toimittamalla linkin Juha Sipilän sidonnaisuusilmoitukseen.

Lähettäjä: Johan Alén
Lähetetty: 17. marraskuuta 2016 13:36
Vastaanottaja: Juha Sipilä VNK; Markku Mantila VNK; Riina Nevamäki VNK
Kopio: Juha Sipilä Eduskunta
Aihe: Pääministerin omistukset Katera Steel Oy:ssä

Hei

Millä osuudella pääministeri Juha Sipilä pääministeri tai hänen avio- tai avopuolisonsa, omien tai puolison lapset tai muut huollettavat tai mainittujen määräysvallassa tai enemmistöomistuksessa olevat yhteisöt kuten yhtiöt omistavat tällä hetkellä kajaanilaista Katera Steel Oy:tä?

Tietojeni mukaan pääministerin sijoitusyhtiö Fortel Invest on omistanut Katera Steel Oy:tä 5 prosentin osuudella (ja lisäksi edellä esittämääni kysymykseen liittymättä pääministerin kaksi serkkua ovat omistaneet yhtiöstä määräysvallan antavan enemmistön, ja nykyisin yksi pääministerin serkku on Katera Steel Oy:n toimitusjohtaja).

Mistä Talvivaaran kaivokseen tai Terrafame-konserniin liike- tai yhteistyösuhteissa nykyisin olevista tai tarjouksia tällaisista suhteista mainittuun kaivokseen tekevistä yhtiöistä pääministeri tai hänen avio- tai avopuolisonsa, omien tai puolison lapset tai muut huollettavat tai mainittujen määräysvallassa tai enemmistöomistuksessa olevat yhteisöt omistavat osuuksia?

Kiitoksin

Johan Alén
KANSAN UUTISET
toimitussihteeri