Nyt kun paljon puhuttu palkkaindeksin palauttaminen tulee toivottavasti eduskuntakäsittelyyn, jota me keskiverto ja pientyöeläkeläiset odotamme innolla että oikaistaisiin tämä vääryys joka on johtanut eläkkeiden jälkeenjääneisyyteen varsinkin pien- ja keskivertoeläkeläisillä.

Nythän on kysymys työeläkkeistä, jotka maksetaan työeläkeyhtiöistä eikä yhteiskunnan varoista. Ei näitä voi sekoittaa kansan- eikä takuueläkkeisiin, ne maksaa yhteiskunta, ja niihin pitäisi saada roima korotus, eikä kukaan keskiverto- tai pientyöeläkeläinen vastusta sitä.

On aivan käsittämätöntä, että vasemmistokin vastustustaa palkkaindeksin palauttamista. Syynä on enempi kuin ihmeellinen, että kun se hyödyttää hyväeläkkeisiä niin kuin tekeekin. Eikö nykyinen prosenttikorotus hyödytä myös hyväeläkkeisiä?

”Käsittämätöntä, että vasemmistokin vastustaa.”

Jos korotusprosentti lasketaan 3 000 euron kuukausieläkkeeseen ja yli tai sitten 1 600 euron eläkkeeseen, niin kyllä siinä ero kasvaa pitkässä juoksussa paljon.

Minusta puolueen johdon kannattaa miettiä tarkoin, miten suhtautuu asiaan. Voi maksaa ääniä tulevissa vaaleissa, jos vastustaa, sillä pien- ja keskivertoeläkeläiset ajattelevat omaansa. Eiväthän hyväeläkkeisetkään ajattele muuta kuin itseään. Miksi Kiljunen tuomitaan populistiksi, jos hän kirjoitti palkkaindeksin palauttamisen puolesta?

Tuomo Syri
Pietarsaari