Lehtikuva/Mikko Stig

Keskolaisten ammattiosasto suunnittelee tukea Ylen toimittajille.

PAM – keskolaisten ammattiosaston johtokunta päätti tänään valmistautua poliittiseen lakkoon.

Ammattiosasto ei hyväksy pääministeri Juha Sipilän (kesk.) Yleen kohdistamia painostustoimia Terrafameen liittyvässä uutisoinnissa. Ammattiliitto tukee Ylen työntekijöitä ja puolustaa sananvapautta sekä lehdistön ja tiedotusvälineistön vapautta.

– Tiedotamme asiasta henkilöstölle. Toivomme myös, että ammattiliitot ja keskusjärjestöt ymmärtävät kuinka vakavasta asiasta on kyse, sanoo ammattiosaston varapuheenjohtaja Joonas Tuomivaara.

Ammattiosasto pelkää Ylen aseman puolesta, sillä Ylen rahoitus perustuu poliittisiin päätöksiin.

Ammattiosaston mukaan kansalaisten oikeuksiin kuuluu tietää poliittisten päättäjien sidonnaisuuksista ja riippumattoman median tehtäviin kuuluu tuoda ne esiin eikä tätä oikeutta saa rajoittaa.

Pelko Ylen riippumattomuuden puolesta

Ammattiosasto pelkää Ylen aseman puolesta, sillä Ylen rahoitus perustuu poliittisiin päätöksiin.

ILMOITUS

Tiedotteessa muistutetaan, että Sipilä ”käytti Yleä muun muassa vuosi sitten Suomessa erikoislaatuisella tavalla valjastamalla median kokonaan oman viestinsä välittämiseen kansalle, pääministerin puheessa 16.9.2015.”

Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen on esittänyt Ylen sivulla selvityksen Terrafame-tapauksen käsittelystä. Jääskeläisen mukaan Yle on toiminut normaalien journalististen käytäntöjen mukaan.

Suomen Kuvalehti kertoo Ylen toimituksen peruneen suunnitteilla olleita asiaan liittyviä juttuja ja ohjelmia.