Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Kansan Uutisten torstainen uutinen on ollut myös perjantain puheenaihe muiden tiedotusvälineiden jatkettua selvityksiä pääministerin yhteyksistä. Ne ovat paljastuneet tiedettyä merkittävämmiksi.

Kerroimme torstaina, että pääministeri Juha Sipilällä (kesk.) on ollut läheiset yhteydet Talvivaaran kaivoksen käyttämään konepajaan Katera Steeliin, joka on nyt palaamassa muutaman vuoden tauon jälkeen kaivokselle valtionyhtiö Terrafamen urakoitsijana.

Muiden tiedotusvälineiden lisäselvitykset ovat tuoneet uutta tietoa asiaan perjantain aikana.

Yle sai selville, että Katera Steelin Terrafamen kaivokselle saaman alihankintaurakan arvo on jonkin verran alle puoli miljoonaa euroa. Tällainen hankinta on jo huomattava joidenkin miljoonien eurojen liikevaihtoa tekevälle perheyritykselle.

Puolen miljoonan euron alihankintaurakka on jo huomattava joidenkin miljoonien eurojen liikevaihtoa tekevälle perheyritykselle.

Iltalehti kertoi aamulla, että vuonna 2013 Juha Sipilän tuolloinen sijoitusyhtiö Fortel Invest lahjoitti keskustalle 25 000 euroa. Tämä ilmenee Keskustan Pohjois-Pohjanmaan Piiri ry:n ilmoituksesta. Fortel Invest oli mukana Katera Steelin sukupolvenvaihdoksessa, jossa Sipilän serkut siirtyivät pääomistajiksi. Seuraavana vuonna Fortel Invest siirrettiin Sipilän lapsille. Se omistaa edelleen viisi prosenttia Katera Steelistä.

Pääministeri totesi Kansan Uutisille alkuviikosta, ettei hän tiedä enää ”mitään” Katera Steelin liiketoiminnasta, omistajarakenteesta tai asiakkaista sen jälkeen, kun Fortel Invest siirtyi hänen lapsilleen.