Lehtikuva/Tommi Anttonen

Kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Silvia Modig (vas.) vaatii kohtuullistamaan asuntorakentamisen kustannuksia.

Kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Silvia Modig (vas.) asumisen hintaa yhtenä Helsingin suurimmista ongelmista.

– Tämä on suurin syy kaupunkiköyhyyteen. Hallituksen leikkauspäätöksen vuoksi yhä useampi joutuu turvautumaan asumistukeen ja mitä pahinta toimeentulotukeen.

Hän vaatii lisäämään asuntorakentamista, mutta ei laadun kustannuksella. Rakentamisen tulee tuottaa nykyistä neliöhintaa edullisempia asuntoja.

Modig vaatii lisäämään asuntorakentamista, mutta ei laadun kustannuksella.

–Se onnistuu tukemalla ja antamalla mahdollisuus uusille aidosti yleishyödyllisille toimijoille ja tukemalla ryhmärakentamista.

Modigin mukaan kaupungin tulee tarkastella uudestaan kaupungin omasta maasta perimää vuokraa.

ILMOITUS

– Tulevat korotukset tonttivuokriin nostavat edelleen asumisen hintaa asukkaille, huomauttaa Modig.

Helsingille oma rakentamisyksikkö

Modigin mukaan Helsingissä pystytään tuottamaan edullisempia asuntoja perustamalla kaupungille oma rakentamisenyksikkö. Tämä voi tuottaa ja rakentaa voittoa tavoittelematta edullisempia asuntoja, mikä lisäisi asuntotarjontaa ja tasoittaisi markkinoiden hintaa edullisemman tarjonnan kautta.

– On harkittava erilaisia sääntelyn mahdollisuuksia. Suomen vuokra-asuminen ei ole Euroopan mittakaavassa kovinkaan suuresti säänneltyä päinvastoin kun oikeisto antaa ymmärtää. Vasemmistoliitto on ehdottanut vuokrajarrua.

Kaupunginvaltuutettu Silvia Modig alustaa Helsingin asuntopolitiikasta keskiviikkona 23.11. klo 18 – 20, Hermannin kerholla, Hämeentie 67 B.