Lehtikuva/Jarno Mela

Natsistisen liikkeen tempaus Helsingissä sai surullisen lopun ihmishengen menetyksenä. Valitettavasti ääriliikkeet ovat saaneet hiljaista hyväksyntää myös joiltakin päätöksentekijöiltämme.

Vähän kerrassaan kylvetty vihanpito on kasvanut ja saanut vaarallisia muotoja, joita vastaan Senaatintorilla nousi vahva kansanliike suurella tapahtumalla.

Katsellessani Senaatintorin valtaisaa 15 000 osallistujan joukkoa, aistin sen voiman, jolla osallistujat olivat lähteneet puolustamaan oikeudenmukaisuutta, ihmisyyttä ja inhimillisyyttä. On myönnettävä, että kyynel tuli silmään, kun tajusi kuinka tärkeälle asialle joukot olivat kokoontuneet saadakseen vääränlaiset toimintamuodot vakavan keskustelun alle.

Lehtien yleisönpalstat ovat pursunneet perussuomalaisten kannanottoja, joilla ”harjataan” puoluetta puhtaaksi. Tosin he aiemmin vähättelivät äärijärjestöjen olemassaoloa. Heiltäkin osallistui tapahtumaan ainakin yksi henkilö, vaalityöntekijänä esiintynyt Batmaniksi naamioitunut Sebastian Tynkkynen jakelemalla perussuomalaista pilliä ja vaatimalla, että ”tämä kaupunki pitää pelastaa väkivallalta”.

Pelleily ja tyhjänpäiväinen retoriikkahan on ollut kaiken aikaa puolueen puheenjohtajankin työkalupakissa, joten miksi ei perintö olisi siirtynyt nuorten puheenjohtajalle.

Toivoa sopii, että Senaatintorin suurtapahtuma puhalsi vihdoin poikki ääriliikkeiden tavoitteet, jotka luovat epäjärjestystä kansakunnan keskuuteen.

Jorma Härkönen
Lappeenranta