Lehtikuva/Markku Ulander

Epäillyllä useita tuomioita väkivaltarikoksista.

Helsingin asema-aukiolla toissa lauantaina pahoinpidelty ja myöhemmin kuollut Jimi Karttunen kuoli poliisin käsityksen mukaan kallovammaan, kertoo jutun tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Ylelle.

Poliisin mukaan uhri tuli sivullisena henkilönä Helsingin Asema-aukiolle samaan aikaan, kun uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliike järjesti siellä mielenosoituksen.

– Hän oli kävellyt yhden lippumiehen (Vastarintaliikkeen) eteen, sylkäissyt maahan ja sen jälkeen jatkanut matkaansa. Siinä oli ollut jotain sanankäyttöä. Sen jälkeen epäilty oli juossut häntä kohti ja potkaissut voimakkaasti häntä rintaan, jolloin uhri on kaatunut maahan ja lyönyt päänsä, tutkinnanjohtaja Kruskopf kertoo Ylen haastattelussa.

Helsingin Sanomien mukaanpoliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta Suomen vastarintaliikkeen vuonna 1990 syntynyttä aktiivijäsentä Jesse Eppu Oskari Torniaista.

HS:n mukaan Torniaisella on useita aiempia väkivaltarikostuomioita. Asema-aukion tapahtumia seuraavana päivänä hän kirjoitti sosiaalisessa mediassa: ”Tekeekö mieli räkiä ja uhata väkivallalla? Tee se jossain muualla.”

Kruskopf sanoo Ylellä, että epäilty on ollut merkittävä toimija Suomen Vastarintaliikkeessä.

– Hän on ollut meidän tiedon mukaan perustamassa tätä liikettä vuonna 2008 Oulussa.