Jarmo Lintunen

Vasemmistoliiton edellinen puoluesihteeri, torniolainen Marko Varajärvi loikkaa SDP:n jäseneksi.

– En näe, että vasemmistoliiton linja tulisi uuden puoluejohdon myötä muuttumaan niin paljon, että työehtosopimuksesta ja isyyslomasta kiinni pitävä, lihaa syövä, ydin- ja vesivoimaa sekä turkistarhausta kannattava raskaan teollisuuden ystävä mahtuisi punavihreään hiekkalaatikkoon, Varajärvi perusteli päätöstään Lapin Kansassa, joka kertoi asiasta perjantaina iltapäivällä.

Varajärvi oli vasemmistoliiton puoluesihteeri yhden kauden ja ilmoitti jo ennen vuoden takaisia eduskuntavaaleja että ei hae jatkokautta. Syyksi hän mainitsi sen, että haluaa olla enemmän perheensä kanssa. Varajärvi asettui kuitenkin eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Varajärvi oli vasemmistoliiton puoluesihteeri 2013–2016. Kesäkuussa Oulun puoluekokouksessa puoluesihteeriksi valittiin Joonas Leppänen.

Huonot välit

Lapin Kansan mukaan Varajärveä hiersivät välit muuhun puoluejohtoon jo puoluesihteeriyden alussa.

ILMOITUS

– Kyllä se on selvää, kuka puolueen kapellimestarina on ollut. Piti olla vahva persoona, jos aikoi olla toista mieltä, Varajärvi toteaa lehdessä, mutta ei mainitse nimiä.

Varajärvi ei kuitenkaan säästele sanojaan. Lapin Kansa kirjoittaa, että Varajärven mukaan entinen puoluejohto teki eduskuntavaalitappion jälkeen selväksi, etteivät hänen linjauksensa sovi puolueelle. Hän kertoo myös kokeneensa, että vaalitappio yritettiin vierittää hänen niskaansa.

Hän kertoo lisäksi loukkaantuneensa siitä, että hänen epäiltiin keränneen vapaita tahallaan kautensa loppuun.

– Se oli viimeinen niitti.

Varajärvi ei aio asettua kuntavaaliehdokkaaksi. Hän aloittaa syyskuun alussa Tornionlaakson neuvoston toiminnanjohtajana ja hänellä on tekeillä kirja ”Pako punavihreästä kuplasta”.