Jussi Joentausta

Vasemmistonuorten puheenjohtajan Anni Ahlakorven mielestä Sebastian Tynkkysen kommentit ovat kiihottamista kansanryhmää vastaan. Perussuomalaiset nuoret haluavat poistaa sen rikoslaista.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi on tyrmistynyt Perussuomalaisten nuorten ehdottamista lainmuutoksista ja perusteluista.

Perussuomalaisten nuorisojärjestö esitti, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkominen pitäisi poistaa rikoslaista. Perussuomalaiset perustelevat kantaansa muun muassa rinnastamalla Adolf Hitlerin ja islamin.

Lisäksi Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mielestä islam pitää kitkeä Suomesta pois. Tynkkysen mielestä Suomessa olisi sitä turvallisempaa mitä vähemmän muslimeja olisi.

Ahlakorpi on hämmentynyt kuultuaan ehdotuksesta, perusteluista ja Tynkkysen kommentista.

– Huh huh. Nyt on sakeaa huttua, Ahlakorpi huokaisee.

ILMOITUS

Ahlakorven mukaan ehdotuksessa, perusteluissa ja kommentissa on lukuisia ongelmakohtia.

– Ongelmallista on yleistäminen, että islamistit ovat sama kuin kaikki muslimit. Täällä olisi muka vähemmän turvallisempaa, mitä enemmän olisi muslimeja. Unohdetaan esimerkiksi se, että meillä on tataarivähemmistö vanhastaan.

Ahlakorpi sanoo, että Perussuomalaisten nuorten perustelut islamia vastaan eivät toimi millään tavoin.

– Enemmistö minkään uskonnon edustajista ei ole fanaattisia. Uskonto on tässä vain keppihevonen, jolla ajetaan omia tarkoitusperiä.

Ahlakorpi huomauttaa, että Perussuomalaisten nuorten vastustamat pykälät suojaavat islamin ja sen kannattajien lisäksi muitakin uskontoja ja sen kannattajia, kuten kristinuskoa.

Ahlakorpi osallistuu parhaillaan Euroopan Vasemmistopuolueen kesäyliopistoon Italiassa.

”Puolueen pitäisi puuttua”

Politiikan tutkija Erkka Railo Turun yliopistosta kutsuu Tynkkysen kirjoitusta kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Ahlakorpi on samaa mieltä.

– Ehdottomasti.

Vaikka emopuolue ja nuorisojärjestöt ovat itsenäisiä järjestöjä, Ahlakorven mielestä perussuomalaisten emopuolueen pitäisi puuttua nuorisojärjestön toimintaan.

– Se on vähintä, mitä hallituspuolueen pitäisi tehdä. Se ei sitä tee, koska tällainen kommentointi pitää puolueen hengissä. Muutenhan he ovat vaalilupauksensa jo syöneet. Nuorisojärjestö on itsenäinen toimija, mutta se kasvattaa toimijoita puolueeseen.

Jos perussuomalaiset ovat omiensa rasismia moittineet, se ei ole ollut uskottavaa.

– Se on ollut pitkään todella läpinäkyvää, niin näennäistä se rasismin paheksuminen. Saa olla aika hyväuskoinen, jos pystyy uskomaan, että heillä olisi oikeasti aitoa halua tuomita rasismia. Suurin osa suomalaisista ei ole rasistisia. Ihmiset alkavat nähdä tämän läpi.

”Viimeinen vuosi pahin”

Ahlakorven mielestä Suomi ei onneksi ole siinä pisteessä, että kansalaiset suhtautuisivat vain olankohautuksella tällaiseen.

Tilanne on silti vakava. Maaperää on luotu pitkään antamalla jatkuvasti samanlaisia kommentteja.

– Viimeinen vuosi on ollut pahin. Sitten he vain sanovat, että älkää olko herkkänahkaisia, Ahlakorpi ihmettelee.

Ahlakorven mielestä muiden hallituspuolueiden pitäisi puuttua tilanteeseen.

– Hallituskumppaneilla kokoomuksella ja keskustalla on suuri vastuu ja rooli.