Minna Kallinen

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Suldaan Said Ahmed jakaa keskiviikkona ruusuja Suomi Ensin -joukkiolle, joka aikoo osoittaa mieltä helsinkiläisen Itiksen kauppakeskuksen edustalla.

”Päätin mennä Iid-päivänä paikalle jakamaan ruusuja mielenosoittajille ja toivottamaan heillekin hyvää iidiä. Rakkaus voittaa vihan”, hän kertoi Facebookissa.

Itikseen kokoontuu paastokuukauden, ramadanin, päättymisen kunniaksi vietettävänä id-päivänä muslimiperheitä, koska kauppakeskus järjestää päivän juhlistamiseksi ohjelmaa kello 12–19.

”Isot miehet haluavat pelotella juhlivia lapsia”, Suldaan Said Ahmed ihmettelee.

Itiksen id-päivän tapahtuma on suunnattu myös valtaväestölle, joka pääsee näin hieman tutustumaan toiseen kulttuuriin.

Suomi Ensin -ryhmän mielenosoitus on kutsuttu koolle Tallinnanaukiolle keskiviikoksi kello 18–19. Tapahtuman Facebook-sivulla väitetään, että ”Ruotsin mallinen kehitys” Suomessa johtaisi ”muslimien massamaahanmuuttoon”, ”naisten alistamiseen”, ”lapsimorsiamiin”, ”kunniamurhiin”, ”jo[u]kkoraiskauksiin”, ”mellakoihin” ja ”lopulta jihadisteja suojeleviin rikollispesiin ja no-go-alueisiin”.

Uutista on muokattu 5.7. klo 9.45 ja 14.30. Otsikkoa muokattu rasisteista rasismiksi ja tekstissä Rajat kiinni -joukkio on korjattu Suomi Ensin -joukkioksi. Tekstiin on lisätty tietoja Suomi Ensin -joukkiosta.