johan alén

Vasemmistoliiton puoluesihteerivaalista tuli varsinainen jännitysnäytelmä.

Vasemmistoliiton puoluesihteeriksi valittiin helsinkiläinen tutkija Joonas Leppänen. Hän voitti toisessa äänestyksessä oululaisen palvelupäällikön Risto Kalliorinteen.

Äänet jakautuivat Leppäsen hyväksi 155–139. Ensimmäisellä kierroksella Kalliorinne sai 113 ääntä ja vastaehdokas Leppänen 75 ääntä.

Leppänen on 35-vuotias apurahatutkija, joka väittelee lähipäivinä poliittisesta filosofiasta. Hän on puoluehallituksen jäsen ja vasemmistoliiton Landstyrelsen varapuheenjohtaja sekä Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen sekä Folktingetin valtuutettu.

Jännitys kesti viime tippaan

Puoluesihteerivaalin tulosta jännitettiin varapuheenjohtajien valinnan ohella vähintään yhtä paljon ellei jopa enemmän.

Kaikki neljä ehdokasta kampanjoivat aktiivisesti loppuun saakka, mutta keskenään hyvässä hengessä.

ILMOITUS

Viimeiselle kierrokselle päässeiden lisäksi ehdokkaina olivat raahelainen Niko Peltokangas ja tamperelainen Sinikka Torkkola.

Kanta varmistui monella vasta puoluekokouksessa

Moni puoluekokousedustaja ratkaisi kantansa vasta puoluekokouksessa puoluesihteeriehdokkaiden esittelyiden ja kampanjoinnin tuloksena. Kukaan ehdokkaista ei noussut ennen puoluekokousta ylivoimaiseksi.

Puoluesihteeri kuuluu automaattisesti puoluehallitukseen. Hänet lasketaan perinteisesti vasemmistoliitossa kuuluvaksi näkyvimpään johtoon.