Vasemmistoliitto

Vasemmistoliiton puoluekokouksessa nähtiin tunteita, kun puheenjohtaja Paavo Arhinmäki puhui puolueväelle viimeistä kertaa puolueensa puheenjohtajana. Huomenna seitsenvuotisen pestinsä päättävä Arhinmäki joutui itsekin keräämään itsensä, kun hän puheensa loppupuolella kertasi vuosiaan vasemmistoliitossa.

Arhinmäki on ollut puolueen jäsen puolet elämästään, 20 vuotta. Hän muisteli lapsuutensa ajan vappumarsseja ja sitä, kuinka jollain tavalla oli peruskoulun seiskaluokkalaisena innoissaan vasemmistoliiton, perustamisesta.

– Olen antanut kaikkeni puolueen eteen osittain perheeni ja läheisteni kustannuksella. Mutta puoluekin antanut minulle paljon, hän sanoi ja joutui pidättelemään kyyneliä.

Aplodien jälkeen hän nauratti kokousväkeä.

– Puoluehallituksen työssä olen ollut mukana vuodesta 2001. Viisitoista vuotta, yli kolmasosan elämästäni. Puolueen puheenjohtajana olen ollut seitsemän vuotta. Olen noussut kaupunginvaltuutetuksi, Vasemmistonuorten puheenjohtajaksi, kansanedustajaksi, puolueen puheenjohtajaksi ja ministeriksi. Olen ollut presidentinvaaliehdokkaana, hän sanoi.

ILMOITUS

– Jotain on tullut puolueessa tehtyä.

Loistava Li

Arhinmäki ylisti huomenna lauantaina sijalleen asettuvaa Li Anderssonia.

– Li Andersson on taitava, osaava, asioihin perehtyvä, nopea ja terävä, hän sanoi.

– Li Andersson on loistava tuleva puoluejohtaja.

Hän painotti kuitenkin sitä, että puheenjohtajaa ei saa jättää yksin.

– Puheenjohtaja ei kuitenkaan ole koskaan messias, joka ratkaisee puolueen tulevaisuuden tai kääntää puolueen nousuun. Sen me teemme kaikki yhdessä, hän sanoi.

– Puolueen puheenjohtaja on puolueen kasvot, hänen tehtävänsä on tuoda esille meidän yhdessä päättämiämme kantoja. Puolueen puheenjohtaja ei yksin päätä mitään, me päätämme yhdessä.

Kiitos kyydistä

Arhinmäki ei ollut salissa ainoa liikuttunut.

– Paavo puhui hyvin ja koskettavasti. Koko väki liikuttui. Lopuksi soi Oasis ja minä itken. Kiitos Paavo Arhinmäki kaikista näistä vuosista. Paavo, ilman sinua en istuisi tässä, tunnusti kansanedustaja Silvia Modig twitteissä.

– Liikuttavia hetkiä, kiitos kyydistä @paavoarhinmaki! Onneksi Paavo lupaa, ettei lähde kulumallakaan. Don’t Look Back in Anger soi, helsinkiläinen puoluekokousedustaja Perttu Iso-Markku päivitti twitteriin

– Kiitos @paavoarhinmaki. Puheessasikin leijuit kuin perhonen ja pistit kuin ampiainen, ja sait salin kyyneliin, puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pia Lohikoski totesi.

– Myös @paavoarhinmaki puhe sai mut kyyneliin, kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kirjoitti.