Lehtikuva/Seppo Samuli

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tarjosi tiistain kirjoituksessaan vihreille ja vasemmistolle jouhimatotikkaria lohduksi tappiosta tulevissa vaaleissa. Hän ilmoitti asettuneensa ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa.

Muilta osin Soini on aatetoverinsa, Puolan ulkoministerin Witold Waszczykowskin linjoilla lähes sanavalintoja myöten aloittaessaan kuntavaalikampanjan blogissaan.

”Haastetaan fillarikommunismi, pakolliset kasvisruokapäivät, tarpeettomat kaupunkibulevardit, tuhoisat tietullit, turpeenkäytön rajoitukset, turkistarhauksen tuhoamisvimma, kotiäitien kyykyttäminen, pakkopaitafeminismi”, Soini kirjoitti.

”Vastaan asettumisen aika on nyt.”

Soinin idea on lähellä Puolan Waszczykowskin tammikuista viestiä, jossa tämä arvosteli Puolan edellistä hallitusta vasemmistolaisesta politiikasta. Waszczykowskin mukaan se toteutti marxilaista mallia, jossa vallitsee kulttuurien sekoitus ja pyöräilijöiden ja kasvissyöjien maailma.

”Tällä ei ole mitään yhteistä perinteisten puolalaisten arvojen kanssa”, hän sanoi.

Soini halunnee rauhoitella viholliskuvan vahvistamisella perussuomalaisia, jotka ovat huolissaan puolueen kannatuksen putoamisesta 8,5 prosenttiin, alle puoleen vuoden takaisista eduskuntavaaleista. Hän toteaa, että viimeksi kuntavaaleissa punavihreät lyötiin lättäjalaksi kolmen ja puolen viikon kirillä.