Maailma kylässä -festivaalilla 28. ja 29. toukokuuta taiteilijat pohtivat omaa identiteettiään ja taiteen tekemistä Pohjoismaissa. Myös taiteen rooli kotouttamisessa nousee esiin.

Suomen suurimman kulttuuri- ja järjestötapahtuman pääjärjestäjä on kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry. Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy.

Pohjoismaisista arvoista eri kulttuuritaustaisten taiteilijoiden näkökulmasta keskustelevat festivaaleilla muun muassa Emmy-palkittu dokumentaristi Deeyah Khan sekä festivaalilla esiintyvän tanskalais-yhdysvaltalaisen Alo Wala -yhtyeen keulahahmo Shivani Ahlowalia.

Festivaalilla esiintyy myös legendaarinen ruotsalainen hiphop-bändi Looptroop Rockers, joka ottaa kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin.

Pääkaupunkiseudun kansantanssijat ja Stadin nuorisoseurat kiertävät toukokuun ajan Helsingin vastaanottokeskuksia vetämässä turvapaikanhakijoille suomalaisia kansantansseja. Maailma kylässä -festivaalilla harrastajat ja pakolaiset tanssittavat festivaaliyleisöä huutokatrillin merkeissä.

 

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 28. ja 29. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11‒20 ja sunnuntaina kello 11‒18.