Kajaanin Vasemmistonuoret on seurannut kummastellen vihreiden aluepoliittista linjaa, jossa järjestön mukaan ajetaan asumisen ja työpaikkojen keskittämistä van suurimpiin kaupunkeihin.

Järjestö arvostelee Helsingin kaupunginhallituksen jäsenen Hannu Oskalan (vihr.) esiintymistä Ylen aamu-tv:ssä. Oskala ajoi lähetyksessä voimakkaasti keskittämistä ja kaupungistumista.

– Voi ajaa hajasijoittamista, mutta sitten pitää olla rehellinen siitä, että se aiheuttaa kustannuksia, se hidastaa meidän talouskasvua ja niin pois päin, Oskala sanoi aamu-tv:ssä.

Kajaanin Vasemmistonuorten julkisuuteen toimittaman kannanoton mukaan ”Oskalan puheet osoittavat, ettei Vihreillä ole edes halua ymmärtää elämää kehäkolmosen ulkopuolella”.

Järjestö kiittää pääministeri Juha Sipilää (kesk.) tämän kannanotosta, jonka mukaan koko Suomi tulisi pitää asuttuna – mutta kritisoi keskustan aluepoliittisia toimia ja liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) aietta yksityistää tieverkko.

Aluepolitiikan tulisi Kajaanin Vasemmistonuorten mielestä tukea alueellisten vahvuuksien ja paikallisten palvelujen tukemista.

Kommentit