Lehtikuva/Vesa Moilanen

Hallitus sai kuulla kunniansa Pohjois-Savon piirikokouksessa yhtiöittämisestä ja kilpailukykysopimuksesta.

Pohjois-Savon Vasemmisto kokoontui piirikokoukseensa viikonloppuna. Kokouksessa valittiin piirihallitus, puoluevaltuutetut ja tehtiin suositusesityksiä puoluehallitukseen kesäkuussa pidettävälle Oulun puoluekokoukselle.

Poliittisen tilannekatsauksen kokouksessa pitivät eduskuntaryhmän varapuheenjohtajat Li Andersson ja Matti Semi.

Andersson arvosteli hallitusta toimista, joista kärsivät eniten palkansaajat, opiskelijat, eläkeläiset ja pienituloiset.

Matti Semi kritisoi kilpailukykysopimusta, joka tarkoittaisi tulonsiirtoa palkansaajilta työnantajille.

– Pörssiyhtiöiden hyvä taloustilanne ja ennätysosingot eivät näy kotimaan investoinneissa ja työllisyydessä. Pörssiyhtiöt elävät nousukautta ja kansalaiset taantumaa. Taantuman pitkittyminen ja yhä suuremmaksi kasvava työttömyys ovat suurimmat uhat hyvinvoinnille, tasa-arvolle ja julkisen talouden tasapainolle.

Yhtiöittämisvimma tuli puskista

Andersson ihmettelee hallituksen yhtiöittämisvimmaa, koska hallituspuolueet eivät puhuneet näistä asioista eduskuntavaalikampanjoinnin aikana. Metsähallituksen yhtiöittämistä perusteltiin EU-säädöksillä, vaikka sellaisia säädöksiä ei ollut.

ILMOITUS

– Hallitus piilottaa omat ideologiset tavoitteensa EU-pakon alle, koska ei uskalla puhua niistä suoraan kansalaisille.

Semi kritisoi kilpailukykysopimusta, joka tarkoittaisi tulonsiirtoa palkansaajilta työnantajille.

– Työntekijöiden sosiaaliturvamaksut kasvavat saman verran kuin työnantajien maksut alenevat ja vuosittainen työaika pitenisi kokoaikatyössä keskimäärin 24 tuntia ansiotasoa muuttamatta. Tämä temppu ei lisää kansalaisten ostovoimaa eikä työllisyyttä.

Valintoja Oulun puoluekokoukselle

Pohjois-Savon Vasemmisto valitsi puoluevaltuuston varsinaisiksi jäseniksi Kaisa Korhosen Leppävirralta, Jani Fromin Suonenjoelta ja varalle Markku Ruotsalaisen Kiuruvedeltä ja Kirsti Puurusen Iisalmesta.

Piirikokous ehdottaa yleisjäseneksi Toni Mäkistä Kuopiosta. Kokoukselle suositellaan valittavaksi puoluehallitukseen ensisijaisesti Kaisa Korhonen ja toissijaisesti veteraaniedustaja Erkki Virtanen. Piirikokous vahvisti Pohjois-Savon Vasemmiston 14 puoluekokousedustajat jäsenäänestyksen pohjalta.

Piirihallituksen puheenjohtajana jatkaa Markku Ruotsalainen. Varapuheenjohtajina jatkavat Kaisa Korhonen ja Toni Mäkinen.

Kommentit