Piercarlo Scalella

Keskiaikaisen musiikin festivaali Sastamala Gregoriana on löytänyt uuden paikan konserteilleen. Ensi kesänä Vexve Oy:n tehdassalissa soi musiikki teemalla Virtauksia – vanhan ja uuden musiikin risteyksessä.

Kyseessä on järjestyksessä 21. vanhan musiikin festivaali. Alunperin konsertit on järjestetty Sastamalan Pyhän Marian keskiaikaisessa kirkossa, joka on ensi kesänäkin pääkonserttisali.

Suomalainen Vexve Oy on maailman johtava kaukolä̈mmitykseen ja -jää̈hdytykseen kehitettyjen pallo- ja läppäventtiileiden valmistaja, jonka tehdassali sijaitsee Sastamalassa.

Vexven tehdassalissa järjestettävässä konsertissa kuullaan italialaista Fantazyas-yhtyettä̈, johtajanaan mittavan uran niin kontratenorina, orkesterinjohtajana kuin laulunopettajanakin tehnyt Roberto Balconi.

Vexve Oy:n tehdassalissa toteutettava vanhan musiikin konsertti on musiikkitapahtuman järjestäjien mukaan festivaalin teeman mukainen, kun tehdassalin karuus ja vanhan musiikin eleganssi asettuvat vastakkain.

Fantazyas esiintyy myö̈s festivaaliviikon ensimmäisessä̈ konsertissa seuraavana päivänä̈, lauantaina 23.7. klo 19 Sastamala Gregorianan pää̈konserttisalissa, Sastamalan Pyhä̈n Marian keskiaikaisessa kirkossa.