Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin näytelmässä Laulu koti-ikävästä isä ja poika etsivät itseään ja menneisyyttään Göteborgista ymmärtääkseen nykyisyyttä. Elokuvaversio nappasi valmistuessaan vuonna 2013 useita palkintoja.

Teatteriversion päivityksessä isä ihmettelee, miten maahanmuuttajat voivat ikinä selviytyä Suomessa, kun me ollaan semmoisia kyräilijöitä. Ruotsalaiset sentään ottivat satoja tuhansia suomalaisia ja muitakin maahanmuuttajia vastaan lähes ystävällisesti.

Tulemmeko aina olemaan ruotsalaisten maalaisserkkuja, jotka pelkäävät erilaisuutta ja kärsivät heikosta itsetunnosta? Onnistuuko Ruotsi siksi myös kansainvälisessä kaupassa paremmin, koska he uskovat enemmän itseensä?

Pääministeri SS-kavereineen heittää vielä lisää taakkaa niskaamme väittämällä, että selvitäksemme tästä talouden suosta on leikattava ja nostettava maksuja maan köyhimmiltä. Että vienti lähtee vetämään, kun osinkoja jakavan pörssiyhtiön tehdastyöläinen maksaa lisäsiivun eläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja työnantajan pussiin. Tai Palvelualojen ammattiliiton osa-aikamyyjä tekee kolme päivää ilmaista työtä Keskolle tai S-ryhmälle, jotka muutenkin tuottavat hurjia voittoja.

Hei haloo! Vastikkeetonta rahaa ei pidä enää jakaa EK:n firmoille. Turhia työpaikkalupauksia nähtiin jo energia- ja yhteisöveron sekä Kela-maksun poiston yhteydessä.

ILMOITUS

Kerättäisiin mieluummin työttömyysvakuutusmaksuja vaikkapa työllistämisrahastoon, josta työnantajat saisivat tukea nuorten työttömien palkkaamiseen. Niihin talkoisiin olisi varmaan enemmän halukkuutta ja pienet yritykset saisivat mahdollisuuden.

Kyllä Suomessa vielä osataan. Meppi Merja Kyllönen kertoi, että hänelle esitellään eri puolilla Suomea uusia innovaatioita, energiaideoita ja teknologiaihmeitä. Että epätoivoa lietsovat hallitusherrat ne ovat tämän maan suurin ongelma ja viennin este. Merjan tyyliin on helppo todeta, että on se kumma, jos ei ala tuo herrojen valitus ja ahneus loppua.

Olen muuten sitä mieltä, että Merjasta tulisi hyvä presidenttiehdokas!