Jussi Joentausta

Kulkue lähtee Hakaniemestä. Puhujina Lauri Lyly ja Aino-Kaisa Pekonen.

Poliittisen vasemmiston ja ammatillisen työväenliikkeen yhteistä vappujuhlaa vietetään Helsingissä tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kansalaistorilla, Musiikkitalon ja Kiasman kupeessa. Tällä kertaa vappukulkue 1.5. lähtee Hakaniemen torilta ja kulkee Pitkänsillan yli keskustaan ja sieltä Kansalaistorille.

Helsingin vappujuhlan juhlapuhujina toimivat SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen. Musiikista vastaavat muun muassa Vuokko Hovatta ja Sinikka Sokka.

Vappukulkue järjestäytyy Hakaniemen torilla Hyvinkäänkylän puhallinorkesterin tahdissa kello 10 ja kulkue kaupungin halki lähtee kello 11.

Helsingin työväen ja vasemmiston vappujuhla järjestetään tänä vuonna 23. kerran SAK:n Pääkaupunkiseudun paikallisjärjestön, TUL:n Suur-Helsingin piirin, Helsingin Sosialidemokraattien ja Helsingin Vasemmistoliiton yhteisvoimin. Järjestelyissä ovat mukana myös Helsingin Demarinuoret ja Etelä-Suomen Vasemmistonuoret.

Järjestäjien mukaan kulkueeseen ovat tervetulleita kaikki, jotka jakavat vasemmiston ja työväenliikkeen arvot tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta.

ILMOITUS

Kulkueen järjestäjät edellyttävät kulkueeseen osallistuvilta, että muita kulkueeseen osallistuvia kunnioitetaan eikä kulkueessa kannettavissa banderolleissa tai plakaateissa käytetä asiatonta kieltä. Mahdollisen oman ryhmän tai ns. blokin tunnukset voivat olla esillä. Vappuun sopivat esim. karnevaaliasut ovat tervetulleita, mutta koko kasvot peittävät naamiot tai kommandopipot eivät ole sallittuja.

Kansalaistorilla on ohjelmaa lapsille ja aikuisille kello 10:stä lähtien. Näyttelijä Vilma Melasniemen juontama kansanjuhla alkaa kello 12. Musiikkia esittävät Sokan ja Hovatan lisäksi trubaduuri, oopperalaulaja Henry Kinnula sekä Sauli Malinen ja Liiton laulajat.

Kello 15 HTY – Paasitornin juhlasalissa (Paasivuorenkatu 5) työväenlauluja lauletaan yhdessä Malisen ja Liiton laulajien vetäminä.