Johan Alén

Tähän maahan on saatava laki, joka kieltää yhteiskunnan tärkeän omaisuuden ja maa-alueiden myynnin.

Osakeyhtiön päätehtävä on tuottaa rahaa omistajilleen. Mikä on yhtiöitetty, on myytävissä. Siksi valtion omaisuutta ei tulisi yhtiöittää. Valtion tehtävä on toimia Suomen edun mukaisesti, tuottaa työpaikkoja, verotuloja ja hyvinvointia.

Hallituksen esittämässä metsähallituslaissa lukee: ”Päätös, jonka toteuttamisen johdosta valtio lakkaisi olemasta yhtiön ainoa omistaja tai luopuisi enemmistöstään yhtiössä, edellyttää eduskunnan suostumusta.”

Minkälainen eduskunta meillä on 5–10 vuoden kuluttua? Tulevat eduskunnat voivat ihan hyvin myydä osakkeita päätöksellään vaikka kuinka paljon. Mikäpä estää tulevia eduskuntia ja hallituksia myymästä vesiämme, pohjavesiämme ja metsiämme ulkomaisille sijoittajille? Vapailla markkinoilla emme voi koskaan olla varmoja siitä, kenen käsiin ne päätyvät.

On selvää, että jatkossa mennään talousajattelu edellä. Tämä on kansakunnan kohtalonkysymys. Voimme menettää mahdollisuutemme vaikuttaa omaan ympäristöömme. Se on iso juttu demokratiankin kannalta.

ILMOITUS

Karmeita esimerkkejä on Suomessa valtava määrä: Digita on myyty, Sonera myyty, Kemira on myyty, sähkönsiirto on myyty, autokatsastus on myyty ja kaivokset on myyty. Nämä kaikki on käytännössä lahjoitettu ulkomaisille yhtiöille.

Sitten ollaan polleana kouluttamassa työllisyyskursseilla työntekijöitä verorahoilla näille samaisille ulkomaalaisille toimijoille.

Voi Suomi parka, kaikki arvokas annetaan ulkomaalaisille toimijoille!