Timo Sandberg yllytti kansanedustaja Jari Myllykoskea dekkarin tekoon.

Kirjastolaitoksen merkitys korostui Jyväskylän kirjamessujen Duunarit ja dekkarit -keskustelussa, jossa toimittaja Eila Tiaisen jututettavana olivat kirjailija Timo Sandberg ja kansanedustaja Jari Myllykoski, molemmat entisiä metallimiehiä ja Metalliliiton toimitsijoita.

Useita dekkareita ja paljon muitakin kirjoja kirjoittaneen Sandbergin mukaan dekkareissa käsitellään nykyään aika lailla myös yhteiskunnallisia asioita.

– Minä en julista kirjoissani mitään, mutta kyllä se duunaritausta lyö läpi minun dekkareiden henkilöissä.

Sandbergin mukaan dekkareita luetaan enemmän kuin romaaneja. Hän yllytti mietelmiä ja aforismeja kirjoittavaa Myllykoskeakin dekkarin tekoon ja arveli eduskunnasta löytyvän herkullisiakin aiheita siihen tarkoitukseen.

Sekä Myllykoski että Sandberg korostivat kirjastolaitoksen tärkeyttä suomalaisten lukuharrastuksen edistämisessä.

ILMOITUS

– Kouluopetus ja kirjasto on saatava tehokkaampaan yhteistyöhön, jotta lapset ja nuoret oppivat kirjaston käyttäjiksi. Kirjat ja kirjaharrastus on myös saatava paremmin osaksi vanhemmuutta. Jos vanhemmat eivät lue, niin lapsetkaan eivät välttämättä kiinnostu kirjoista niin, että jaksaisivat keskittyä kuuntelemaan ja lukemaan vähän pitempiäkin tekstejä kuin vain someviestejä, Myllykoski totesi.

Kirjasto tuli Sandbergille tutuksi jo lapsena.

– Kirjasto on minutkin kasvattanut kirjojen pariin. Kirjastoista ei saa tehdä mitään peliluolia. Nuoret on kyettävä houkuttelemaan kirjastoon muulla tavoin. Omat lapseni kiinnostuivat lukemisharrastuksesta, kun heille luettiin ihan pienestä pitäen.