Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Jari Myllykoski syyttää hallitusta venäläisestä ruletista.

Kansanedustaja Jari Myllykosken mielestä hallitus pelasi yhteiskuntasopimusneuvotteluissa ay-liikkeen kanssa venäläistä rulettia.

”Reilu tarjous, vain yksi kuudesta tappaa. Tässä ruletissa kaikki oli kuitenkin hallituksen käsissä – revolverin rullaa ei pyöritetä, vaan hallitus valitsee mihin pesään patruuna laitetaan”, Myllykoski kirjoittaa

blogissaan===http://www.jarimyllykoski.com/?p=1056#more-1056

.

Hän ei ihmettele SEL:n, PAM:n, AKT:n ja SLSY:n ratkaisua olla hyväksymättä kilpailukykysopimusta.

”Mitä on sopiminen, jolla jätetään yhdelle osapuolelle täysi tulkintaoikeus syntyneestä ratkaisusta? Hallitus palauttaa Suomeen tammikuun kihlausta edeltäneen ajan rujossa muodossa.”

”Kokoomuksen johdolla ay-liike ja sen jäsenet halutaan huutolaislapsen asemaan. Se duunari pääsee töihin, joka pyytää vähiten palkkaa.”

ILMOITUS

Työajan pidennys pois työttömiltä

Myllykoski ei usko työajan pidennyksen lisäävän työttömien ja osa-aikatyöntekijöiden työllisyyttä, päinvastoin.

”Ilman korkeakoulutustakin jokainen ymmärtää, että jos kokoaikaisessa työsuhteessa työskentelevät palkansaajat tekevät kolme päivää pidempää työpäivää, on se pois työttömiltä ja osa-aikatyöntekijöiltä.”

Hänen mukaansa eri tilastojen valossa voi laskea, että noin 25 000–30 000 työntekijän työpanos jää tarpeettomaksi, jos työaikaa pidennetään esitetyllä 24 tunnilla vuodessa.

Vientiteollisuuden parantunut kilpailukyky ei riitä tätä aukkoa paikkaamaan, ja sen ongelmat ovat pääosin muualla kuin palkkarakenteessa.