Stefan Bremer

Etnisiä säveliä, jazzia, klassista kitaraa, pianoa, selloa. Bachia, stand upia. Our World – Meidän maailmammetarjoaa sunnuntaina elämysmatkan ympäri maailman hyväntekeväisyyskonsertissa turvapaikanhakijoiden tukemiseksi.

Lavalla nähdään muiden muassa stand up -koomikko Ali Jahangiri, flamencotaiteilija Cinta Hermo, jazzmuusikko Jari Perkiömäki, oopperalaulaja Marion Melnik sekä trubaduuri John McGregory ja sellistiprofessori Seppo Kimanen, viulisti Teemu Kupiainen ja pianisti Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Ninni Poijärvi ja Cila Fato -yhtye Maarika Aution johdolla.

He ilmoittavat haluavansa auttaa. Lisäksi esiintyjät kertovat tarinansa kansainvälisiltä estradeilta, kyliltä ja kaduilta. Oman tarinansa kertoo myös kunniavieras, presidentti Tarja Halonen. Valkokankaalta nähdään maisemia kaukaisista maista kahden ulkomaisen elokuvantekijän silmin.

Idea Meidän maailmamme -konserttiin syntyi intohimosta musiikkiin ja halusta auttaa pakolaisia. Kansainvälistyminen ja monikulttuurisuus rikastavat kulttuuria ja hälventävät ennakkoluuloja ja pelkoja tuntematonta kohtaan. Yksi ​kulttuuri ei riitä määrittelemään suomalaisuutta ​yhtenevässä Euroopassa ja globaalissa kentässä.

Konsertin järjestää Suomen Setlementtiliitto turvapaikanhakijoiden koulutuksen ja harrastustoiminnan tukemiseksi sunnuntaina 6.3. kello 16 Savoy-teatterissa Helsingissä.