Lehtikuva/Vesa Moilanen

Helsingin Vasemmistoliitto kehottaa osallistumaan ensi viikon mielenosoituksiin.

Suomen kilpailukykyä on viime vuosina parannettu poistamalla työnantajien Kela-maksu, yhteisöveron alennuksella sekä äärimaltillisilla palkkaratkaisuilla, joihin ay-liike on suostunut työllisyyden turvaamiseksi.

– Mitä muuta Suomen elinkeinoelämälle pitäisi vielä antaa, ennen kuin luvattuja työpaikkoja alkaa syntymään? kysyy Helsingin Vasemmistoliiton puheenjohtaja Hanna Mithiku.

Helsingin Vasemmistoliitto pitää tärkeänä, että työmarkkinasopimukset solmitaan edelleen keskitetysti palkansaajien ja työnantajien keskusjärjestöjen välillä. Pakkolakien varjossa syntynyt työmarkkinaratkaisu kuitenkin johti ”epätasapainoiseen tilanteeseen, jossa suuryritysten omistajien Elinkeinoelämän keskusliittoa suosittiin työntekijöiden kustannuksella”.

”Niin sanottu yhteiskuntasopimus on hallituksen oikeistolaisen politiikan mukainen ja kaukana tasapuolisesta. Nyt esitetystä ratkaisusta puuttuvat kokonaan hallituksen lupaamat työllistämistoimet ja verohelpotukset pieni- ja keskituloisille työntekijöille”, Helsingin Vasemmistoliitto tyrmää kannanotossaan.

Helsingin Vasemmistoliiton mielestä Suomen talouden ongelmina ovat teollisuuden suuri rakennemurros, huono johtaminen, epäterve tulonjako ja viennin kysynnän väheneminen. Esitetty työmarkkinaratkaisu siirtää kilpailukykyloikan kokonaan palkansaajien maksettavaksi, ja jättävät hyväosaiset rauhaan nauttimaan osinkojuhlistaan.

ILMOITUS

Helsingin Vasemmistoliitto korostaa vahvan poliittisen opposition muodostamista ja kehottaa kaikkia osallistumaan mielenosoitusviikolle, jolloin vastustetaan hallituksen leikkauksia.

Ensi viikolla maanantaina 7.3. järjestetään ammattiosastojen yhteistyöverkoston STOP tarkoittaa STOP -mielenilmaus.

Keskiviikkona 9.3. on vuorossa opintotukimielenosoitus opintotuen leikkausta vastaan.

Viikko huipentuu lauantaina 12.3. Joukkovoima-mielenosoitukseen hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan.