Rankat väärinkäytökset ja potilasturvallisuuden tietoinen vaarantaminen ovat hälyttäviä merkkejä välinpitämättömyydestä.

Turun Vasemmisto vaatii ensi maanantaina kokoontuvalta kaupunginhallitukselta hyvinvointitoimialan johtaja Riitta Liuksan siirtämistä syrjään virantoimituksesta, kunnes väärinkäytökset kaupungin vanhuspsykiatrian suljetulla G1-osastolla on selvitetty.

– Koska tutkinnan kohteena ovat myös Liuksan toimet, pitäisi olla ilman muuta selvää, että hänet siirretään sivuun tutkimusten ajaksi, Turun Vasemmiston puheenjohtaja Anna Mäkipää vaatii.

Turun Vasemmisto vaatii, että jatkossa on varmistuttava valvontaketjun toimivuudesta. Vastuukysymykset on selvitettävä perinpohjin. Keskiviikon kokoukseen asti sosiaali- ja terveyslautakunta on pidetty tapahtuneen suhteen täysin pimennossa.

Tilanteen vakavuutta on salailtu johdonmukaisesti.

– Vieläkään tapahtumiin ei saatu täyttä selvyyttä, eikä kaikkiin lautakunnan jäsenten esittämiin kysymyksiin vastattu. On todella törkeää, että tilanteen vakavuutta on salailtu johdonmukaisesti ja sama meno näyttää yhä jatkuvan. Virkamiesjohto on saatava asiaankuuluvaan vastuuseen ja tapahtunut on käytävä läpi perusteellisesti, toteaa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Alpo Lähteenmäki (vas.).

Kommentit