Jussi Joentausta

Koko nykyisen systeemin talouskriisiä maksatetaan Euroopassa ja Suomessa työväenluokalla. Pahimmassa paikassa ovat pienituloisimmat: eläkeläiset, sairaat, työttömät, lapsiperheet. Jopa opiskelijoiltakin viedään mahdollisuudet korkeampaan sivistykseen, kun yliopistoilta leikataan rahat. Suomen oikeiston stubbit, sipilät ja soinit rosvoavat varat, eikä siinä auta professorienkaan pullikoida vastaan.

Kyllä nyt puhaltelee oikeiston voimakas vihuri, joka on saatu aikaan oikeiston omistaman median avulla. Eräskin pitkätukkainen persuäänestäjä sanoi vaalien jälkeen, että kylläpä vassut hävisivät pahasti. En tuohon osannut muuta sanoa kuin että taisit hävitä sinäkin, kunhan aika kuluu ja silmäsi aukeavat.

Tajuavatko nuo höplästä vedetyt koskaan sitä? Onhan meillä niin erinomainen enemmistöhallitus, että oksat pois, ottipas ohraleipä. Omat palkkansa ovat nostaneet, eläke- etunsa järjestäneet, hyvät sisarensa, veljensä, sukulaisensa ja muut aateveljet on valjastettu korkeimpiin kovapalkkaisiin virkoihin eikä rahasta ole puutetta. Lisäksi kaikenlaiseen turhuuteen, kuten Guggenheim-museoon, näyttää riittävän rahaa.

Ministeri Stubb valittaa Suomen kilpailukyvyn ja talouden heikkoa tilaa. Siksi vuorossa on työväenluokan kurittaminen: palkanalennukset, lomarahojen leikkaukset ja työaikojen pidennykset. Näin omistavalle luokalle jää entistä suurempia voittoja.

Olen sitä mieltä, että köyhälistöä eivät voi puolueet puolustaa tänä päivänä, ne on median voimin ajettu melko alas. Mutta onhan meillä SAK ja muut työtätekevien ammattijärjestöt, jotka pitävät jotenkin puoliamme, tosin vähän hampaattomia ovat nekin.

Mutta sittenkin ay-liike on raharohmujen pahin vihollinen. Mielestäni ay-liikkeessä tarvitaan enemmän aatetta mukaan kuten AKT:ssä. Vain siten murtuu oikeiston hegemonia. Kapitalismi vetelee viimeisiään, oikeistoteatterin loppunäytös on lähellä.