Pitkän linjan lastenkulttuurin vahvat tekijät kirjailija Hannele Huovi, musiikkipedagogi ja säveltäjä Soili Perkiö sekä kuvittaja Kristiina Louhi ovat julkaisseet yhdessä uusia lastenlauluja kokonaisen iloisen kirjan verran.

Louhi on kuvittanut kirjan hehkein akvarellein, Huovi vastaa useimmista sanoituksista ja Perkiö sävellyksistä. Kokonaisuus on monipuolinen, kielellisesti rikas ja lapsen maailmaa kunnioittava.

Hannele Huovin tekstit toimivat hyvin runoina, jos nuotit ovat lukijalta hukassa. Kielellä leikittely ja riimittely ovat sekä hauskaa että erinomaista äidinkielen harjoitusta. Louhen kuvitukset ovat täynnä riemua ja satumaailman ihmeitä.

Lastenhuoneen laulukirja (Tammi 2016) etenee vuodenaikojen ja niihin liittyvien juhlien mukaan. Juhlia almanakassamme onneksi riittää ympäri vuoden. Yhteisten juhlien lisäksi voi juhlia jokaisen syntymäpäivää ja nimipäivää.

Ja aina voi järjestää yllätysjuhlat ystävälle, ihan muuten vaan ja laulaa vaikka remontista ja paukuttaa laulun tahtiin karhurumpua. Kirjan lopussa kerrotaan lyhyesti eri juhlapäivien perinteistä ja alkuperästä.

ILMOITUS

Lastenhuoneen uudet laulut ovat tätä päivää: mummolaan mennään metrolla ja kesästä nautitaan parvekkeella. Kierrätyskin on saanut oman laulunsa:

Jos on ehjä vanha nuttu

taikka joku hauska juttu.

Osaat kai tempun tään:

Pistä ilo kiertämään!