Lehtikuva/Roni Rekomaa

Lähes päivittäin saa lukea lehdistä, kuinka hallituspuolueista keskusta ja perussuomalaiset koettavat vuorollaan löytää syyllisiä omalle saamattomuudelleen. SAK:lainen työväestö tuntuu olevan kohteena heidän kiukunpurkauksilleen yleisönosastoissa. Kuitenkin hallitus pitää pakkolakeja ay-neuvottelijoiden niskan päällä kuin giljotiinia.

Kohta varmasti hallitus pääministerinsä aloitteesta ja oikeus- ja työvoimaministerinsä tukemana päättää, että ay-liike on syyllinen turvapaikanhakijoidenkin räjähdysmäiseen maahantuloon.

Hallitus yrittää myös hämärtää aikaansaamansa pakkolaki-sanan. Perussuomalaisten Sampo Terho alkoi jeesustella A-studio-ohjelmassa, että onkos niitä vapaaehtoislakeja sitten olemassa, kun ei pystynyt asialliseen keskusteluun käsiteltävistä aiheista.

Nythän EK on jälleen vetämässä neuvotteluja karikkoon, kun se asettaa ehdoksi, että paikallisesta sopimisesta ei nyt neuvotella. Ei ole luottamusta neuvotella asianmukaisesti muistakaan asioista, kun työnantajien ammattiliitto kieltäytyy ottamasta neuvotteluun keskeisiä asioita, joita he ajavat kaikin keinoin toteutettavaksi. EK on jättämässä paikallis-sopimusasian edelleen hallitukselle pelinappulaksi.

Viime aikoina nähty suuremmassa mittakaavassa, kuinka oikeistolainen hallitus haluaa alistaa hyvin toimineen neuvottelujärjestelmän rahavallan alle.