Lehtikuva/Vesa Moilanen

Kiinteään perusmaksuun 25 prosentin alennus vuoden ajaksi.

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna ja kuluttaja-asiamies löysivät torstaina ratkaisun hinnankorotuskiistaan. Caruna ilmoitti tammikuussa asiakkailleen siirtohinnan kolmasosan korotuksista. Nyt sovitun ratkaisun mukaan Caruna jaksottaa 1.3.2016 voimaan tulevat korotukset alentamalla sähkönsiirron kiinteitä perusmaksuja helmikuun 2017 loppuun 25 prosenttia. Sama koskee myös yritysasiakkaita.

Caruna sitoutuu pitämään uudet listahinnat voimassa vuoden 2017 loppuun.

Muutoksen jälkeen sähkönsiirron vuosittainen kustannusten nousu tulee olemaan keskimäärin alle 15 prosenttia sähkönsiirto-osuuden verollisesta loppusummasta asiakkaan sähkön kulutuksesta riippuen. Esimerkiksi kerrostalossa asuvalla 2 000 kWh vuodessa kuluttavalla asiakkaalla korotus on noin 23 euroa vuodessa, sähkölämmitteisessä omakotitalossa 18 000 kWh kulutuksella noin 140 euroa vuodessa.

Kuluttaja-asiamies hyväksyy Carunan ratkaisun.

Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen sanoo yhtiön yhdessä kuluttaja-asiamiehen kanssa hakeneen asiakkailleen kohtuullista ratkaisua, joka täyttää sekä sähkömarkkinalain että kuluttajansuojalain vaatimukset.

– Tämä ratkaisu on asiakkaillemme kaikkein tasapuolisin, hyödyttää heitä välittömästi ja laskee aiemmin ilmoittamamme hinnankorotukset kuluttaja-asiamiehen hyväksymälle tasolle.

Caruna jatkaa verkonparannusohjelmaansa

Caruna on parantanut verkkoaan viimeisen kahden vuoden aikana tehostetusti yhteensä lähes 300 miljoonalla eurolla ja jatkaa lain vaatimaan toimitusvarmuustasoon tähtäävää verkonparannusohjelmaa suunnitelmien mukaisesti.

– Olemme sitoutuneet parantamaan verkkomme siihen kuntoon, että se täyttää yhteiskunnan edellytykset ja palvelee asiakkaitamme mahdollisimman hyvin myös kaikkein haasteellisimmissa sääolosuhteissa. Meillä on lähes 80 000 kilometrin mittainen verkko. Tarvittavissa saneeraustoimenpiteissä on iso työ edessä, ja sen aiomme tehdä hyvin, Koponen lupaa.