Lehtikuva/Patrik Stollarz

Pakolaiset leimattiin syyllisiksi yli tuhanteen rikokseen.

Naisten seksuaalinen häirintä Kölnin uudenvuoden yössä nousi koko Euroopan puheenaiheeksi. Äärioikeisto sai siitä käyttövoimaa väitteelleen, että pakolaiset vaarantavat turvallisuuden ja avoimien ovien politiikkaa kannattanut liittokansleri Angela Merkel on joutunut ahtaalle.

Mitä Kölnissä todella tapahtui? Kuva on tarkentunut.

Naisten joukkoahdistelusta pidätettiin 58 epäiltyä. Lontoossa ilmestyvä Independent-lehti kertoo nyt saksalaislähteisiin viitaten, että heistä vain kolme oli turvapaikanhakijoita.

Pakolaiset leimattiin syyllisiksi yli tuhanteen rikokseen – raiskauksiin, seksuaaliseen ahdisteluun ja varkauksiin Kölnin rautatieasemalla ja sen ympäristössä. Niihin epäillyistä kaksi oli tullut hiljattain Saksaan Syyriasta, yksi Irakista.

Enemmistö epäillyistä on kotoisin Algeriasta, Tunisiasta ja Marokosta, Independent lainaa Kölnin yleistä syyttäjää Ulrich Bremeriä. Hänen mukaansa epäillyistä 1 054 rikoksesta 600 liittyy varkauksiin eikä seksuaaliseen häirintään.

ILMOITUS

Kölnin uusi poliisipäällikkö Jürgen Mathies sanoi viime viikolla, ettei todisteita ole siitä, että tapahtumat oli organisoitu etukäteen. Sen sijaan sosiaalisessa mediassa levisi viesti, että nyt mennään Kölniin, missä on isot juhlat.

Mathiesin mukaan Kölnissä kuitenkin häirittiin naisia tavalla, jota hän ei ole ennen Saksassa havainnut.

16.2.2016 uutinen on oikaistu uudella jutulla.