Lehtikuva/Joe Raedle

Ted Cruz on saanut korkealta taholta määräyksen tavoitella presidenttiehdokkuutta.

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Ted Cruzin puoliso Heidi Cruz selitti tiistaina eteläcarolinalaiselle radioasemalle, että hänen miehensä pyrkii presidentiksi ”näyttääkseen maalle palvelemamme Jumalan kasvot”.

Heidi Cruzin mukaan Yhdysvallat on ”kulttuurisessa risteyskohdassa”. Hänen miehensä ehdokkuutta tarvitaan kertomaan, että ”palvelemamme kristittyjen Jumala on maamme perusta, maamme on rakennettu juutalaiskristillisille arvoille, kansakunnallamme on uskonnonvapaus, mutta kristinuskon Jumala on vapauden Jumala”.

Virallisesti Yhdysvalloissa on uskonto ja valtio erotettu toisistaan.

Heidi Cruz on äidin puolelta suomalaista syntyperää. Hän työskentelee Goldman Sachs -pankin palveluksessa investointiosaston johtajana Houstonissa, mutta viimeiset puoli vuotta hän on ollut virkavapaalla omistautuen täysillä miehensä kampanjaan.

Kutsuttu ja voideltu

Ted Cruzin isä Raphael Cruz kertoi tammikuussa , miten hänen poikansa oli tehnyt päätöksen ehdokkuuden tavoittelemisesta. Perhe oli kokoontunut rukoilemaan, kun kahden tunnin jälkeen tuntui siltä, ”kuin Pyhä henki olisi astunut huoneeseen”.

ILMOITUS

Raphael Cruz kertoi, että ”Tedin suusta tulivat” sanat: ”Tässä olen Herra. Käytä minua. Tapahtukoon sinun tahtosi.”

Raphael Cruz esiintyi tilaisuudessa, jota veti texasilainen vaurauden teologian saarnaaja Kenneth Copeland. Copeland totesi Raphael Cruzin kertomuksen jälkeen, että Jumala on ”kutsunut ja voidellut” Ted Cruzin presidentiksi.

Cruz kilpailee republikaanien oikean laidan suosiosta Donald Trumpin kanssa.