Jarmo Lintunen

Vasemmistonuoret tukee omiaan puoluejohtoon: Andersson, Sarkkinen, Peltokangas.

Vasemmistonuoret kannattaa kansanedustaja Li Anderssonia Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi ja kansanedustaja Hanna Sarkkista ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Viikonloppuna Helsingissä kokoontunut Vasemmistonuorten hallitus päätti heidän lisäkseen asettua puoluesihteeriksi pyrkivän Vasemmistonuorten tiedottajan ja Liberon päätoimittajan Niko Peltokankaan taakse.

Andersson on entinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja ja Sarkkinen entinen varapuheenjohtaja.

Puolue hupenee

Nuorisojärjestön mielestä Vasemmistoliiton tila on huolestuttava.

– Puolueen hupeneva kannatus, pienentyvät voimavarat sekä heikko näkyvyys mahdollistavat hyvinvointivaltion purkamisen sekä vaarantavat suomalaisten enemmistön hyvinvoinnin, järjestö arvioi tiedotteessaan torstaiaamuna.

ILMOITUS

– Vasemmistoliiton politiikassa ja toimintatavoissa on päivittämisen tarvetta. Moniportainen hallinto, harva puoluekokousväli ja strategisten tavoitteiden puute uhkaavat tehdä puolueesta merkityksettömän.

Järjestö toteaa, että puolueelle on haastavaa asettaa pitkän aikavälin tavoitteita, joihin ihmiset voisivat sitoutua. Sen mukaan tämä heikentää myös vapaaehtoisten jaksamista.

Tulevaisuuteen suuntautuneita

Vasemmistonuoret perää puolueen johtoon ihmisiä, jotka tiedostavat puolueen vaikean tilanteen.

– Li ja Hanna ovat todellisia osaajia sekä tulevaisuuteen suuntautuneita ja jämäköitä ongelmanratkaisijoita. Molemmat myös ymmärtävät, etteivät työväen punainen ja ympäristön vihreä ole politiikan vastavärit, vaan erottamaton osa nykyaikaista vasemmistolaisuutta, perustelee Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi.

– Niko puolestaan toisi puolueeseen tarvittavaa viestintäosaamista. Hänellä on perusteltua näkemystä siitä, miten vasemmistoliiton nykyisiä voimavaroja tulisi käyttää strategisessa viestinnässä ja puolueen päivittäisessä kenttätyössä. Niko ymmärtää perusteellisesti, etteivät menneiden aikojen menetelmät enää sovi, vaan puolueesta on tehtävä hallinnollisesti kevyempi ja notkeampi.

Vasemmistoliiton puoluekokous järjestetään Oulussa 10.–12. kesäkuuta. Kokouksessa valitaan puolueen puheenjohtajisto, puoluesihteeri ja muu puoluejohto. Nykyinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja puoluesihteeri Marko Varajärvi eivät ole ehdolla.